изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:27 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурностПрез изминалото   денонощие  на територията, обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са регистрирани 10 престъпления и произшествия.

  1. На 24.07.2006 година, в РПУ - Албена, е получено събщение, за това, че през нощта на 23 / 24.07.2006 година, в с. Оброчище, общ. Балчик, неизвестно лице противозаконно е отнело  микробус марка " Мерцедес - 208 ", с немски  рег.№ HVL-US 335 / бял на цвят/. Автомобилът е бил паркиран на улица в селото.
   Издирва от служители на РПУ - Албена. Образувано е полицейско дознание.
  ОД " Полиция" - гр. Добрич, се обръща към гражданите имащи информация за издирваното МПС, да се обадят в най - близкото РПУ или на дежурния служител в областната дирекция.
  
         2. На 24.07.2006 година в РПУ - Шабла е получено съобщение, за това, че неизвестно лице е извършило кражба на извънбордов двигател от лодка, намираща се на плажната ивица в района на с. Дуранкулак, общ. Шабла.              По случая работят служители на РПУ - Шабла, провеждат оперативно издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние. Образувано е полицейско дознание.  
  
  През изминалото    денонощие  на територията обслужвана от ОД "Полиция"-гр. Добрич са регистрирани   7 ПТП.

  
 
  От служители на РПУ - Балчик и РПУ - Каварна са установени трима водачи на леки автомобили от гр. Добрич, гр. Шумен и гр. Каварна, на 49, 59 и 46 години, управлявали след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническите средства с които са изпробвани водачите са отчели съответно 2.1, 1.7 и 1.63 промила алкохол в издишвания от тях въздух.
  Непосредствено преди установяването на наличието на алкохол, водачът от гр. Каварна е участвал в пътно - транспортно произшествие с нанесени  материални щети по автомобилите.
  По трите случая са образувани досъдебни производства, тъй като деянието на водачите е престъпление по чл. 343 "Б", ал.1 от НК.

  През изминалата седмица от служителите на полицията са проверени 1864 МПС. Констатирани са 618 нарушения на Закона за движение по пътищата, като по характерни са следните нарушения : превишена скорост - 102, не използване на предпазни колани - 50, управление на МПС от неправоспособни водачи - 25, управление  на МПС след употреба на алкохол -  18, неизправни светлини на МПС - 21, износени гуми на МПС - 9, преминаване на червен светофар - 9, без застраховка "Гражданска отговорност" - 20, без платена винетна такса - 23 и  други. Осем моторни превозни средства са спрени от движение.
  За горните нарушения от служителите на полицията са съставени 302 акта и са наложенни 298 глоби по фиш.
  През седмицата на територията на обл. Добрич са настъпили 38 ПТП с материални щети по автомобилите и 3 тежки ПТП с четирима пострадали граждани.
  Сектор "Пътна полиция - КАТ" при ОД "Полиция" - Добрич, се обръща за пореден път  към водачите на МПС стриктно да спазват изискванията на Закона за движение по пътищата.
 
  Поделенията на ОД "ПБЗН"-Добрич, през изминалото денонощие, са  участвали в гасенето на 8 пожара, като 7 от тях са възникнали в сухи треви и отпадъци и 1 АСД.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди