изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:38 EET
ОБМИСЛЯ СЕ ОРГАНИЗИРАНЕ НА КОНКУРС "МИСИС ДОБРИЧ"    
НовиниИма идея за възстановяване на инициативата "Пеещо езеро", сподели в интервю за НДТ Стефан Вапцаров, организатор "Конкурси, фестивали и младежки дейности" при общината

- Г-н Вапцаров, тази година кое ще бъде по-различното на конкурса "Мис Добрич", който ще се състои на 3 август?
- Конкурсът се организира от община Добрич, дирекция "Хуманитарни дейности", под патронажа на кмета на града Детелина Николова и с любезното съдействие на областния управител Динчер Хаджиев. Различното е, че кандидатките са разделени на два класа - миньони /от 156 до 169 см/ и манекени /над 170 см/. По този начин даваме възможност на всички красиви момичета в Добрич да се явят и да получат своята заслужена награда. Ще има две корони - за клас миньони и клас манекени. 
Искаме да дадем възможност на всички деца, които са приятни, хубави, с добри тела, независимо от височината, да се явят на надпреварата за най-красивото момиче на Добрич. Това не означава, че ние подготвяме хора, които да участват в конкурси. Единственото, за което можем да поемем ангажимент, е конкурсът "Мис Добруджа". Той обединява областите Силистра и Добрич, както и румънската Констанца. Това ще бъде, живот и здраве, през месец септември.
- Извън височината, какви изисквания има към момичетата, които искат да премерят сили на сцената на конкурса? Има ли възрастови граници?
- От 14 до 21-22 години - млади, хубави момичета. Имаме идея догодина да организираме конкурса "Мистър Добрич" и едновременно с това да помислим и за провеждането на "Мисис Добрич". Добрич има много красиви момичета и жени и за мен това е една възможност всеки да се изяви.
- Какво ще бъде журито?
- В журито ще влизат 15 души.  Абсолютно невъзможно е да има нагласени неща, защото ще бъдат много хора - специалисти, хора от различни области, в това число и представители на медиите. Ще има голяма прозрачност. Почетен председател ще е кметът на Добрич Детелина Николова, а председател - председателят на ОбС д-р Мирослав Попов. Ще има доста награди - на областния управител, на кмета, на Общинския съвет, на община Добричка и др. Ще има също награда на публиката.
- А каква програма предвиждате между отделните турове?
- Ще има музикално-артистична програма, но няма да участват известни звезди. Ще има професионални номера, ще има и деца от вокалните школи в Добрич. Гледаме така да бъде направено, че самият град да участва в нашата дейност. Да може наистина да е празник на младостта на града.
- Имате идея за възстановяване на инициативата "Пеещо езеро" в Добрич. Разкажете ни повече за това.
- Доста добричлии, след като бе оправено езерото и паркът стана по-красив, започнаха да напомнят какво правехме навремето. "Пеещо езеро" беше наистина празник на града. Там се правеха спортни игри, различни други мероприятия, фолклорни и естрадни концерти. Беше  един голям празник на града. Смятам да предложа на кмета на Добрич да възстановим това. Ако можем, догодина през юни да имаме едно много сериозно "Пеещо езеро", в което ще влезе конкурсът "Мис Добрич" и други мероприятия.

Разговаря Велина ВЛАЙКОВА

 


Сходни връзки

ОБМИСЛЯ СЕ ОРГАНИЗИРАНЕ НА КОНКУРС "МИСИС ДОБРИЧ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди