изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:27 EEST
ВРЪЧВАТ НА ПРОФ. ГЕОРГИ МАРКОВ СИМВОЛИТЕ НА БАЛЧИК    
КултураВ петък в Балчик се очаква да пристигне проф. Георги Марков - директор на Института по история към БАН, за да получи символите на общината. Те ще му се връчат по повод обявяването му за Почетен гражданин на Балчик. Решението за това е взето на заседание на Общинския съвет през май т.г.
Проф. Марков ще получи отличителните знаци на Балчик. Ще му бъдат връчени лента, вимпела на общината, почетна грамота,  картина с изглед от Балчик, информираха от кметството.

Директорът на института по история към БАН е четвъртият почетен гражданин на Балчик. Първи с това звание бе удостоен проф. Георг Кайзер - лекар от кантона Цуг в Швейцария, който над 10 години подпомага общинската болница на Балчик. За приноса на баща му цар Борис III за възвръщането на Южна Добруджа към България със званието бе удостоен Симеон II. Той получи отличителните знаци при посещението си в Балчик - вече като премиер на България. Другият Почетен гражданин на Балчик е световният шампион по културизъм - балчиклията Янислав Цачев.
 


Сходни връзки

ВРЪЧВАТ НА ПРОФ. ГЕОРГИ МАРКОВ СИМВОЛИТЕ НА БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди