изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:56 EEST
Тайна са държавни харчове за над 1,5 млрд. лева    
НовиниТайна са между три и пет процента от БВП което е около 1.5 - 2.5 милиарда лева от харчовете на държавата, съобщи Красен Станчев, изпълнителен директор на Института за пазарна икономика. Това е обемът на обществените поръчки, за които не са посочвани цени и други условия, уточни той. Станчев взе участие в кръглата маса, организирана от ДПС, на която бе представен проектозаконът на движението за лобизма.


Цялото имущество на МВР и състоянието на фирмите на Министерство на отбраната, както и фирмите, които управляват имоти, също са тайна, тъй като е секретен регистърът на държавните и общински имоти, каза още Станчев. Той подчерта обаче, че има поне 150 000 души в страната, които се нуждаят от тази информация, тъй като работят в сектора на търговията с имоти.

Според него има стремеж за създаване на някакви правила за лобистка дейност и прозрачност в политиката, но съществуват неща в средата, в която действа политическата система, които не се оправят с такива закони. Процедурите за достъп до записи на срещите на изборните органи, включително тези на изпълнителната власт, както и достъп до записките на тези хора с външни лица и прозрачността на целия законодателен процес, не са регламентирани, подчерта Станчев. Затова законопроектът за лобизма според него не решава проблемите.

Информацията е на News.bg.
 


Сходни връзки

Тайна са държавни харчове за над 1,5 млрд. лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.09 секунди