изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:51 EET
Партии от Бургас искат промяна на изборния закон    
Парламент

15 партии и граждански сдружения от Бургас изпратиха декларация до президента Георги Първанов, председателя на Народното събрание, председателите на парламентарни групи и на законодателната комисия в Народното събрание.



В декларацията те обявяват, че изборното законодателство трябва да се промени, тъй като в момента то създава предпоставки за купуване на гласове и двойно гласуване.

Представителите, съставили декларацията предлагат да бъде въведено изискването гласоподавателят да е живял в страната минимум 6 месеца през последната календарна година. Същото изискване да бъде приложено и към българските граждани, които гласуват в дипломатическите и консулските представителства на Република България

Да бъдат заличени от избирателните списъци имената на гражданите, които към датата на съставянето им не са се намирали в страната.

Гласуването на български граждани в чужбина да се извършва само в дипломатическо или консулско представителство, когато предварително са се записали повече от 100 избиратели.

Декларацията е подкрепена от Бургаските организации на СДС, БДС “Радикали”, “Новото време”, “Гергьовден”, НД “Екогласност”, “Атака”.
http://darik.net

 


Сходни връзки

Партии от Бургас искат промяна на изборния закон | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди