изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:18 EEST
ЗА ПЪРВИ ПЪТ В АЛБЕНА СЕ ОБУЧАВАТ ГЕРМАНЦИ И СЛОВАЦИ    
ТуризъмАгенцията по заетостта няма сключена междуправителствена спогодба за обучение и стаж със съседна Румъния

За първи път тази година в Албена  се провежда обучение и стаж на германци и словаци, съобщи за НДТ зам.-директорът "Развитие" Даниела Чикова в Перлата на българското Черноморие Албена. "Обученията са на база подписани договори с двете страни. Обучителните стажове се провеждат в хотели, ресторанти, в бюро екскурзоводско обслужване" - разказа още Д. Чикова.
Всъщност, в Албена работят в момента 10 германци, чиято обучителна програма е за следдипломна квалификация и 31 словаци на възраст 19-20 години, чийто образователен ценз е средно специално образование.
Чрез подписаните споразумения се цели обучение и практика в реални условия. "Предвидено е през зимния сезон наши служители да преминат обучения и практика съответно в Германия и Словакия" - добави още Д. Чикова. Зам.-директорът сподели още, че държавната Агенция по заетостта няма подписана междуправителствена спогодба със съседна Румъния. "Това прави обмяната ни на кадри на двете съседни държави почти невъзможна. Има подписани такива със страни от цяла Европа, но не можем да обменим кадри с тях" - разказа Д. Чикова и допълни - "Албена бе подготвила подобна стажанска програма и за ученици от туристически специалности от Румъния, но те не получиха разрешение от румънското просветно министерство да дойдат у нас, заради птичия грип, който бе регистриран у съседите". Курортът е подготвил проект по програма ФАР Трансгранично сътрудничество - за обучение на кадри съвместно с румънски курорти, но засега не е ясно дали той ще бъде сред одобрените.
 


Сходни връзки

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В АЛБЕНА СЕ ОБУЧАВАТ ГЕРМАНЦИ И СЛОВАЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди