изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:46 EEST
ПО ДВЕ ГРАНТОВИ СХЕМИ ПО ФАР МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ ФИРМИ    
Новини
Фирмите от Добричка област имат възможност да кандидатстват за средства по две грантови схеми по програма ФАР, информират от Търговско-промишлената палата и Евро Инфо център BG 809 в Добрич.

Едната е инвестиционна грантова схема „Конкурентноспособност" по проект на програма ФАР BG2004/016-711.11.04 „Подкрепа за повишаване конкурентноспособността на българските предприятия". Тя е част от проекта на Министерството на икономиката и енергетиката по програма ФАР „Подкрепа за повишаване на конкурентоспособността на българските предприятия". Насочена е към български малки и средни предприятия от производствения сектор. Чрез нея предприятията ще получават финансова подкрепа в три направления: обновяване на технологичното оборудване; получаване на консултантски услуги и професионално обучение за персонала на предприятията. Бюджетът е 8.74 млн. евро. Предприятията могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ между 10 000 и 50 000 евро. Тя не може да надхвърля 65% от общата стойност на проекта. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 30 август.
Фирмите могат да кандидатстват по грантова схема "Развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта" към социалното министерство. Тя е насочена към създаване на заетост и насърчаване на предприемачеството. Може да се кандидатства за финансиране на дейности като обучение на безработни лица, които ще бъдат наети на работа от фирмата, и преквалификация на работещите във фирмата, за бизнес консултантски услуги за новооткрити предприятия, за консултантски услуги за изграждане на системи за ефективно управление и развитие на човешките ресурси в предприятията, за инвестиционна подкрепа за създаване на заетост; насърчаване на предприемачеството сред населението в активна възраст.
Проектът се реализира с финансова подкрепа от програма ФАР на Европейската общност. Крайният срок за представяне на предложенията е 4 септември.

 


Сходни връзки

ПО ДВЕ ГРАНТОВИ СХЕМИ ПО ФАР МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ ФИРМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди