изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:16 EEST
В КРАПЕЦ СРЕЩА СИ ДАДОХА РУСКИ БАРДОВЕ ОТ ЦЯЛ СВЯТ    
КултураГост на шестия международен фестивал е опозиционната журналистка от радио "Ехото на Москва" Нателла Болтянская

В рамките на една седмица в хотелски комплекс "Яница" в Крапец се провежда шести поред международен фестивал на руските бардове, научи НДТ. Директор на фестивала е детският хирург Татяна Синицина. Сред участниците, които са над 100 души, има лекари, продуценти, журналисти. Участниците във фестивала са от Русия, САЩ, Израел, Испания, Франция, Германия, Чехия. За НДТ Т. Синицина разказа, че това е шестата поред година, в която се провежда фестивалът. "Ежегодно се събираме, като винаги искаме да сме на различно място. Досега два пъти сме били в Кипър, два - в Турция, а миналата година - във Венеция. В България сме за първи път. Събрахме се седмица преди фестивала и разгледахме цялата ви страна, докато стигнем до морето" - разказа Синицина.
Чрез фестивалите руските интелектуалци общуват помежду си и поддържат жив духа на руската литература и музика. "С нас идват и нашите деца, които в рамките на фестивала разговарят помежду си само на руски, като единствения общ език, тъй като те са родени и растат в различни държави. Така съхраняваме родното" - сподели още Синицина.
Сред участниците във фестивала е известният руски евреин  журналист Дмитрий Кимильфельд, който води предаването "Без граници" по израелската телевизия за рускоговорящи. Предаването се излъчва още в Германия, САЩ, Канада. На въпрос какво е положението в Израел и защо се стигна до конфликт, той заяви, че всичко е продиктувано от Иран. "Иран е притиснат до стената и те насочиха вниманието към нас и така избухна конфликтът. Но като цяло в Израел не е страшно".
Гост на фестивала по покана на участниците в него е опозиционната журналистка от радио "Эхо Москвы" Нателла Балтянская, която смята, че на предстоящите избори у нас ще спечели този кандидат, който представи по-добра социална програма и е прозападно ориентиран. По отношение на избора за президент в Русия, Балтянская смята, че е възможно да бъде променено законодателството, така че Вл. Путин да може да се кандидатира още веднъж. "Руска демокрация няма. Смятам, че у нас механизмът на демокрацията е неправилен. В Европа преживяха вече демократичния избор на социалисти, а у нас тялото на Ленин още е в мавзолея" - каза още Н. Балтянская. На въпрос на НДТ какво е настроението в Русия към България и ще се върнат ли руските туристи у нас, журналистката от радио "Ехото на Москва" заяви, че руснаците имат България за тихо поле. "Руснаците харесват България, защото езиците са близки и рано или късно ще се върнат в страната ви. Още повече България у нас се оценява като страна с голям потенциал в туризма, а не на последно място е и съотношението качество на услугата - цена" - добави още Н. Балтянская.
 


Сходни връзки

В КРАПЕЦ СРЕЩА СИ ДАДОХА РУСКИ БАРДОВЕ ОТ ЦЯЛ СВЯТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди