изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:33 EEST
НЯМА ДА СЕ ТОЛЕРИРА НЕПРОФЕСИОНАЛНО ОТНОШЕНИЕ В МВнР    
Новиникатегоричен бе външният министър Ивайло Калфин. Във връзка с делото в Либия той заяви, че се настоява за бързина и очаква съдът да бъде обективен

Нямам намерение да толерирам непрофесионално отношение в Министерството на външните работи, включително и компромиси от минали години и назначаване на хора, които не отговарят на изискванията. Непрекъснато се правят проверки в мисиите. Част от тях са планирани, а други - по получени сигнали. Това заяви пред журналисти в петък вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин.  Във връзка със случаите с българските посланици в Казахстан и Финландия той каза, че те хвърлят сянка върху работата на стотици надеждни, можещи и добри български дипломати. "Това, което се видя в тези два случая, не е българската дипломация" - категоричен бе Ивайло Калфин и добави: "Нямам намерение да позволя Никола Филчев да не се държи така, както би трябвало да се държи български дипломат".
Във връзка с последното развитие на ситуацията с българските медици в Либия Ивайло Калфин каза, че не би трябвало да има притеснения. "Либийското законодателство има някои особености... От адвокатите, с които говорих, не съм чул притеснения" - заяви той и добави, че се надява съдът да вземе предвид всички доказателства. "Настояваме за бързина в делото... Очаквам либийският съд да бъде обективен" - каза още външният министър.
Това е един изключително трагичен инцидент, заяви външният министър по повод тежката катастрофа в Румъния с микробус с добричка регистрация, при която загинаха двама българи. Консулството ще направи всичко възможно за безпрепятственото връщане в България на пострадалите хора. Що се отнася до транспортирането на телата на двамата загинали, поемането на разходите зависи от това дали са имали застраховка, поясни външният министър.
 


Сходни връзки

НЯМА ДА СЕ ТОЛЕРИРА НЕПРОФЕСИОНАЛНО ОТНОШЕНИЕ В МВнР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди