изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:17 EEST
АНСАМБЪЛ "ЗЛАТНА ДОБРУДЖА" СЕ ЗАВЪРНА ОТ УСПЕШНО ТУРНЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ    
КултураИзпълнителите са изнесли шест концерта в няколко курортни градчета, разположени по Атлантическото френско крайбрежие

От успешно турне във Франция се е завърнал Младежкият ансамбъл за фолклорни танци "Златна Добруджа" от село Крушари. От страна на публиката са били многобройни запитванията за България и нейното фолклорно богатство, за историята и репертоара на състава. Това разказа за НДТ Христо Милушев, който е бил един от преводачите по време на турнето. Ансамбълът изнесъл шест концерта в няколко курортни градчета, разположени по Атлантическото френско крайбрежие. Изпълненията са включвали танци от всички етнографски фолклорни области и са впечатлили силно френската публика и хилядите туристи от цяла Европа.
Турнето е реализирано по покана на френска танцова група от Семюсак. "Изключително сме благодарни на френските ни домакини за добрите условия, перфектната организация и за богатата културна програма, която те ни бяха подготвили" - сподели Хр. Милушев. Българската група посетила римски терми, древни пещери, винарска изба, стари градчета и музеи и т.н.
През следващия месец френската танцова група ще върне визитата с концерти в нашия регион. Пред ансамбъл " Златна Добруджа " пък предстои участие на фолклорен събор в местността Текето през следващата седмица. Съставът има покани за участие от Турция и Гърция през месец септември.
Художествен ръководител на ансамбъл "Златна Добруджа" е Георги Петров, а хореограф - Христо Христов.
 


Сходни връзки

АНСАМБЪЛ "ЗЛАТНА ДОБРУДЖА" СЕ ЗАВЪРНА ОТ УСПЕШНО ТУРНЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди