изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:02 EET
ОЧАКВА СЕ КРАЯТ НА ПРОЦЕСА ЗА КАТАСТРОФАТА КРАЙ ЛОВЧАНСКОТО ХАНЧЕ    
ОбществоПри нея загинаха две жени. Други 12 пътници бяха ранени

На заседание на Окръжния съд в Добрич се очаква да бъде изслушана петорната автотехническа експертиза. Делото бе насрочено за днес, след като на заседанието в началото на юли експертите от Техническия университет в София не успяха да дойдат. НДТ научи, че до края на миналата работна седмица в Окръжния съд в Добрич нямаше подадена информация, че има причина експертите да не пристигнат за изслушването и делото да бъде отложено още веднъж.
Обвиняем по делото е 54-годишният
Иванчо Димитров Иванов. Той е управлявал микробуса с маршрут Добрич-Тервел на 21 ноември 2003 г. Тогава транспортното средство се удари челно в дърво в района на Ловчанското ханче.
 При катастрофата на място загинаха две жени - Стоянка Вълева Нанкова от Тервел и Джумасие Али Исмаил от Карапелит. Другите 12 пътници бяха със средни телесни повреди. Те бяха настанени в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, включително и шофьорът.
Иванчо Димитров може да получи присъда от 3 до 10 години лишаване от свобода, ако съдът докаже, че той е виновен за катастрофата. Срещу него има заведен и граждански иск от близките на загиналите на стойност близо 300 000 лева.
 


Сходни връзки

ОЧАКВА СЕ КРАЯТ НА ПРОЦЕСА ЗА КАТАСТРОФАТА КРАЙ ЛОВЧАНСКОТО ХАНЧЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди