изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:42 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурностПрез изминалите 2   денонощия  на територията, обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са регистрирани 9 престъпления и произшествия

.

  1.На 29.07.2006 година в РПУ Каварна е получено съобщение, за това, че неизвестни лица, чрез взлом са влязли в помещение на фирма в гр.Каварна и е извършили кражба на електрорежещи инструменти, ел.кабал и други вещи на обща стойнаст около  2000 лева.
  По случая работя служители на РПУ - Каварна, провеждат оперативни мероприятия, за установяване и задържане извършителите на престъпното деяние. Образувано е досъдебно производство.
  2.На 30.07.2006 година, около 04.00 часа в гр.Добрич, след получен сигнал от граждани и последвали незабавни оперативни и заградителни мероприятия на полицейски автопатрули на Първо РПУ - Добрич, е задържан 52 годишен жител на гр. Добрич.
   Лицето е заподозряно в това, че непосредствено преди задържането е влязло в гаражно помещение в района на гара "Юг" и е направило опит да извърши кражба ел. кабели и метални детайли.
  Работата по изясняването на  случая продължава. Образувано е досъдебно производство.
      
  През изминалите 2    денонощия  на територията обслужвана от ОД "Полиция"-гр. Добрич са регистрирани   10 ПТП с 1 загинал и 5 пострадали гражданини.
 
  1.На 30.07.2006 година, около 16.30 часа, по пътя от фара при гр. Шабла за с. Тюленово, общ. Шабла, възниква пътно транспортно произшествие между лек автомобил "Фолксваген", управляван от 21 годишен водач от гр. Шабла и мотоциклет "MZ-250", управляван  22 годишен жител на гр. Шабла.
  В резултат на пътното произшествие на място е починал водачът на мотоциклета.
  Причините довели до възникването на тежкото ПТП се изясняват в условията на досъдебно производство.
  2.На 30.07. 2006 година, около 17.30 часа, по първокласен път І-9, в района на КК"Албена", възниква ПТП при което мотоциклет марка "Сузуки", управляван от 21 годишен водач от гр. Тервел, се удря в бордюра край пътя,  инцидента е предхождан от леко съприкосновение с лек автомобил ВАЗ, управляван от 39 годишен водач от гр. Варна.
  В следствие на пътното прозшествие е пострадал возещият се на мотоциклета 21 годишен жител на гр.Добрич. Настанен е за лечение в МБАЛ- гр. Добрич, със съмнение за фрактура на прешлени.
  Произшествието е посетено от полицейски дознател. Причините довели до  възникването на ПТП се изясняват.
  3.На 30.07.2006 година, около 17.50 часа, по пътя гр. Добрич - КК"Албена", в района на с. Бранище, общ. Добричка, възниква пътно- транспортно произшествие, при което лек автомобил "Москвич", управляван от 24 годишен водач от гр. Добрич, напуска пътното платно и се удря в крайпътно дърво.
  В следствие на пътното произшествие с охлузни наранявания в МБАЛ- гр. Добрич са настанени водача и три лица от гр. Добрич, пътуващи в лекия автомобил./ 1 мъж на 28 години и 2 жени на 18 и 27 години/.Няма опастност за живота на пострадалите.
  Във връзка със станалите през неделният ден тежки ПТП, сектор "Пътна полиция - КАТ" при ОД "Полиция" -  Добрич, за пореден път апелира към водачине на МПС на територията на област Добрич, стриктно да спазват изискванията на Закона за движение по пътищата.
  
  Поделенията на ОД "ПБЗН"-Добрич, през изминалите 2 денонощия, са  участвали в гасенето на 14 пожара, преобладават възникнали в сухи треви, стърнища и отпадъци .

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди