изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:19 EEST
КАВАРНА ТЪРЖЕСТВЕНО ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПОБЕДАТА НА АДМИРАЛ УШАКОВ    
НовиниОбщината и Генералното консулство на Русия във Варна вдигат паметник на адмирала на нос Калиакра

В близката десетдневка е предвидено да бъде официално открит паметник на адмирал Ушаков на нос Калиакра, съобщиха за НДТ от пресслужбата на община Каварна. Паметникът ще бъде издигнат по повод 215-годишнина от победата на руската ескадра под командването на адмирал Ушаков над турския флот под нос Калиакра, добавиха от кметството.
Паметникът е дело на добричкия скулптор Никола Богданов. Инициативата за неговото създаване е съвместна между община Каварна е Генералното консулство на Руската федерация във Варна. На събитието са поканени да присъстват посланикът на Русия у нас А. Потапов, представители на руските военно-морски сили и неправителствени организации, както и на държавната власт у нас.
Признателният български народ е увековечил победата на турската флотилия с паметна плоча на адмирала на самия нос. По непотвърдена информация новият паметник на адмирала ще се издигне на пътя, водещ към носа, в близост до паметника на девойките, за които разказва легендата, свързана с нос Калиакра.
 


Сходни връзки

КАВАРНА ТЪРЖЕСТВЕНО ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ПОБЕДАТА НА АДМИРАЛ УШАКОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди