изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:30 EET
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурностПрез изминалото   денонощие  на територията, обслужвана от ОД ”Полиция”– гр. Добрич, са регистрирани 3 престъпления и произшествия.

 

                        1.На 31.07.2006 година в РПУ - Балчик е получено съобщение от с. Змеево, общ. Балчик, за това, че неизвестни лица, чрез взлом са влязли в помещение за изваряване на ракия, намиращо се в същото село и са извършили кражба на казан и други детайли изработени от цветни метали.                                                                     По случая работя служители на РПУ – Балчик, провеждат оперативни мероприятия, за установяване и задържане извършителите на престъпното деяние. Образувано е досъдебно производство.

                   2.На 31.07.2006 година, след проведени оперативно - издирвателни мероприятия от служители на РПУ – Албена е задържан 28 годишен жител на гр.Сопот, обявен за общодържавно издирване. Задържаното лице е обявено за издирване във връзка с полицейско дознание в РПУ – Карлово. Предстои привеждането му по етапен ред.

                                                

                   През изминалото    денонощие  на територията обслужвана от ОД “Полиция”–гр. Добрич са регистрирани 5 ПТП с материални щети.

 

                        На 01.08.2006 година, около 05.00 часа, в района на КК”Албена”, от служители на РПУ – Албена е установен 53 годишен водач от гр. София, който е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническото средство с което е изпробван водача е отчело 2.04 промила алкохол в издищвания от него въздух.

                    Предстой материалите по случая да се подготвят за досъдебно производство, тъй като деянието на водача е престъпление по чл. 343”Б”, ал.1 от НК.

 

                   През изминалата седмица на територията на област Добрич, от служителите на полицията  са проверени  1250 МПС. Констатирани са 878 нарушения на ЗДП. По характерни са следните нарушения: превишена скорост – 83, не използване на предпазни колани – 31, управление на МПС от неправоспособни водачи – 11, управление на МПС след употреба на алкохол – 18, неизправни светлини на МПС – 37, износени гуми на МПС – 2, преминаване на червен сигнал на сфетофара – 9, без застраховка “Гражданска отговорност” – 8, без платена винетна такса – 23.

                   Служителите на полицията са съставили 374 акта и са наложени 403 глоби по фиш.

                   През седмицата на територията на обл. Добрич са настъпили 48 ПТП с материални щети по автомобилите и 8 тежки ПТП с 2 загинали и 10 ранени гражадани.

                   Областна Дирекция “Полиция” – Добрич, за пореден път апелира към водачите на МПС стриктно да спазват изискванията на ЗДП.                     

                  

                        Поделенията на ОД “ПБЗН”-Добрич, през изминалото денонощие, са  участвали в гасенето на 2 пожара, като при единия има нанесени незначителни материални щети.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди