изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:35 EEST
АФП: Откритият космос ще се превърне в театър на действия на китайската армия, сочи анализ    
КитайПекин. Откритият космос може да се превърне в евентуален театър на действия на китайската армия, предаде АФП, като се позова на анализ, публикуван в един от най-тиражираните китайски ежедневници “Пийпълс дейли”.


В анализа, автори на който са група от специалисти към Национални университет по отбрана, чиито имена не се споменават, се определя космическото пространство за място, където Китайската народна армия може за в бъдеще да извършва операции по защита на националните интереси.
“Военните ни не само ще защитават националния суверенитет на Китай и териториалната му цялост, но също така морските и сухопътни коридори, а не на последно място и икономическите интереси….”, се казва още в изявлението.
Подобни предположения бяха предмет на коментар миналия месец в един от официозите на Китайската комунистическа партия “Стъди таймс”. “Ще се постараем да изградим координирана наземна, въздушна и космическа система за действие”, се казва още във вестника.
Новата стратегическа концепция на китайските въоръжени сили изглежда отхвърля досегашната стратегия, която не отдаваше на космическото пространство толкова голямо значение при защита на националните интереси.
В последното издание на така наречената “бяла книга” на китайското държавно ръководство, публикувано в края на 2004 г., не бе отделено толкова значимо внимание на космоса като бъдещо място, където ще оперира китайската армия.
В документа се казва още, че Китай се надява в скоро време международната общност да предприеме мерки за определяне на международно признатите методи за предотвратяване на надпреварата във въоръжаването в открития космос.

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

АФП: Откритият космос ще се превърне в театър на действия на китайската армия, сочи анализ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди