изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:25 EEST
Вальо Парното бил в Москва преди ареста    
НовиниБСП-министърът Румен Овчаров иска да фалира "Топлофикация София", за да я продаде по-бързо

Бившият изпълнителен директор на "Топлофикация София" Валентин Димитров е пътувал до Москва непосредствено преди арестуването му, научи "Новинар" от много информиран източник. Каква е била целта на последното му пътуване до руската столица е неизвестно, но заминавайки за Москва, Димитров е знаел предварително за предстоящото си задържане и е бил сигурен в предстоящата бърза приватизация на дружеството.
    Нямаме информация къде е пътувал и какво е правил Валентин Димитров през последните два месеца, казаха от дружеството. От 11 април, когато подал молбата си да бъде освободен като изпълнителен директор от Управителния съвет, до ареста му на 4 юли той почти не се е вясвал във фирмата. Появил се само няколко пъти, когато бил викан от общинските ревизори и от проверяващите от Агенцията за финансово разузнаване.
    "Има образувано следствено дело и нямам право да ви давам тази информация", заяви пред "Новинар" директорът на Гранична полиция главен комисар Красимир Петров на въпрос дали Димитров е ходил в Русия преди ареста. Той обясни, че ако сега бръкне в системата, за да провери напускал ли е Валентин Димитров страната, ще се наложи да дава обяснения пред прокурор.
    Неофициално обаче от службата потвърдиха, че бившият шеф на "Топлофикация" е пътувал до Москва, преди да бъде арестуван.
    Най-вероятно Димитров е ходил в Русия във връзка с готвеното раздържавяване на "Топлофикация", коментираха енергетици. Сред тях се носели дори слухове, че преведените 1,5 млн. евро в австрийска банка на името на Димитров, разкрити от австрийските служби, са свързани с бъдещата приватизация.
    "Топлофикация София" ще бъде фалирана, за да бъде приватизирана бързо, заяви пред национална медиа министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров в понеделник. Нищо друго не ми остава освен да обявя дружеството в несъстоятелност, отсякъл Овчаров. Това може да стане чрез Булгаргаз, на която топлофикация държи над 80 млн. лв. за газ. Причина за заплахата е информация, че кметът Бойко Борисов е поръчал да се изготви стратегия за оздравяване на "Топлофикация", вместо да излъчи хора за работната група на министерството и общината за продажбата й.
    Преди месец Овчаров се договори с председателя на СОС Владимир Кисьов за бързата приватизация. Енергийният министър иска да пусне сделката през ресорната му Агенция за приватизация (АП). Но държавата не може да продава дял извън собственото си участие от 42% в дружеството. Общината, която притежава 58% от "Топлофикация", също не може да продаде или да се разпорежда с държавните акции.
    Интерес към приватизацията на столичното парно досега да заявявали Газпром, чешката CEZ-груп, австрийската EVN, немската E.ON, френската Enel и датската Dalkia

http://www.novinar.org

 


Сходни връзки

Вальо Парното бил в Москва преди ареста | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Вальо Парното бил в Москва преди ареста
Автор: Anonymous да 2006-08-03 @ 10:40 EEST
Министър Овчаров и неговата партия ни обещаха, че ако дойдат на власт всичко ще е произрабно и няма да се продава за жълти стотинти, а сега както правят, нека имат поне малко добрлест, няма значение от коя партия са много пъти съм ви казал, че България може да се оправи за кратко време стига политиците ни които ги избираме да спават законите, а не те да са само за обикновените хора. Искаме работа и спокойствие. Работещо правителство и т.н.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди