изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:48 EEST
КОМИСИЯ ПРОВЕРИ ПЛАЖОВЕТЕ    
НовиниНа някои от местата са констатирани нарушения и неспазване на договора

Комисия, председателствата от зам.-областния управител Сияна Фудулова, е проверила състоянието на най-посещаваните морски плажове на територията на Добричка област, възложени за стопанисване от областния управител. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
Установено е, че на плаж "Балчик - централен" няма спасители. Ползвателят - "Реймонд" ЕООД, не се е възползвал от предварителния си договор с БЧК. Въпреки, че "Бон-Бон" ЕООД е представил в областна администрация договор със спасител, такъв на плаж "Пред ресторант 789" липсва. На спасителната вишка има поставен червен флаг, който явно не е достатъчен да спре плажуващите да  влизат в морето. Плажът "Балчик-Двореца", стопанисван от ДКИ "Културен Център "Двореца",  е преотдаден изцяло за стопанисване, включително и водоспасителната дейност и медицинското обслужване, което е в нарушение на подписания договор с областния управител. Плажовете "Божурец - Топола 1" и "Божурец - Топола 2" са неохраняеми. Плаж "Божурец - Топола 3" - по договорка с "Трейшън клифс" АД, се стопанисва от "Океан - Николай Станев" ЕТ, определен за ползвател на плаж "Божурец - Топола 1" и други фирми, занимаващи се с яхтен туризъм.
В резултат на извършената проверка, комисията е излязла със становище, че ползвателите на едни от най-посещаваните морски плажове на територията на областта "Балчик - централен" и "Пред ресторант 789" не изпълняват не само основното си договорно задължение - осъществяване на водоспасителна дейност, но  и представените при участието им в конкурса оферти и заявени намерения. Създадената на "Балчик - Двореца" ситуация създава предпоставка за възникване на конфликти на конкурентна основа. В тази връзка в областна администрация има постъпила жалба и комисията се е запознала на място с обстоятелствата.
Морските плажове "Божурец - Топола 1" и "Божурец - Топола 2" са сравнително трудно достъпни за масови туристи и слабо посещаеми. Тъй като на тези два плажа не се предлагат никакви плажни услуги и не се развива търговска дейност, може да се приеме, че обозначаването на плажа като неохраняем е достатъчно за обезопасяването му, съобщават още от областната администрация. Това не означава, че ползвателите са изпълнили поетите задължения и че не следва да бъдат потърсени възможности за санкционирането им, се посочва още в съобщението.
 


Сходни връзки

КОМИСИЯ ПРОВЕРИ ПЛАЖОВЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди