изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:20 EEST
ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ФЕСТИВАЛЪТ ЗА КЪСОМЕТРАЖНО КИНО „В ДВОРЕЦА"    
Култура1420 филма са подали заявка за участие във фестивала. Отсети са  407. Участниците са от 48 държави


IV-ят Международен фестивал за късометражно кино „В Двореца" ще се състои от 2 до 9 септември 2006 г. в Балчик, съобщават от Министерството на културата. И тази година филмовият форум се провежда със съдействието на МК и ИА „Национален филмов център", както и със специалната подкрепа на Държавен културен институт Културен Център "Двореца" в Балчик. Организатор на фестивала е фондация „Студентски Филм Форум".
Основната цел на фестивала е популяризацията и развитието на филмовото творчество на млади български и чуждестранни творци. Той е открит за участие на филмови академии и индивидуални участници.
Фестивалът е разделен на 3 категории: игрално, документално и анимационно кино. Филмите трябва да са с продължителност до 45 минути. Желаещите да представят продукцията си могат да участват с неограничен брой филми, които се селектират от комисия.
Филмовата продукция, представена в двете състезателни програми - българска и международна, ще бъде оценявана от публика и компетентно международно жури с българско участие. Членове на тазгодишното жури ще бъдат: Лол Кроули - кинодеец, оператор на много отличени с награда късометражни филми и лектор, Луц Гармсен - университетски преподавател по анимация и аниматор, Вито Роко - режисьор с внушителна филмография и голям брой отличени на различни фестивали филми, Даниел Ланг - режисьор и носител на голямата награда на третото издание на фестивала «В Двореца» за филма си «Тъга» (Grief) и Антоний Дончев - режисьор. Общият брой на филмите, подали заявки за участие, е 1420. Одобрени на предварителна селекция са 407. Участниците на фестивала са от 48 държави.
Фестивалът ще бъде официално открит на 2 септември от директора му Цанко Василев. Програмата, освен прожекции на късометражните филми, включва провеждането на уъркшопове, лекции и семинари, както и дискусии по представените филми и по различни аспекти на съвременното киноизкуство.
Специални гости на събитието и ръководители на лекции и семинари ще са британците Ханиф Куреши, който ще води работилница по монтаж и пост-продукция, Кишор Верма - ще ръководи свободен колоквиум по писане на сценарий и кратката форма в киното, унгарецът Тот Геза, който ще води работилница по анимация, германецът Луц Гармсен  ще води и теоретичната част на работилница по анимация.
Предвиждат се както паралелни кинопрограми „Север - Център - Запад", фокус „Тайландско кино", така и специална прожекция на "Дебютите в българското кино".
 


Сходни връзки

ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ФЕСТИВАЛЪТ ЗА КЪСОМЕТРАЖНО КИНО „В ДВОРЕЦА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди