изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:31 EEST
КОНСОРЦИУМ ЩЕ СТРОИ ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ В БАЛЧИК    
ОбществоПредстои да стане ясно кой ще водопроводната и канализационна мрежа в морския град. За тях по програма ИСПА са предвидени 21 милиона евро


Вече е приключил търга за определяне на изпълнител за един от обектите, които ще се финансират по проект на програма ИСПА в Балчик. Става въпрос за пречиствателната станция в морския град. Договорът за строителството беше сключен между МОСВ и консорциум от фирмите "Приморие"/Словения/, "Хидроинженеринг" /Словения/ и българската Балканстрой АД /България/. Предвижда се проектът да бъде завършен през юли 2008 година. За изграждането на пречиствателната станция са заделени 5 милиона евро по програма ИСПА, каза зам.-кметът на Балчик Живко Неделев.
При старта на изграждането на станцията в средата на юли министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров заяви, че позицията на МОСВ по отношение на това строителството да се изпълни в предвидените срокове ще бъде много по-активна.
Антонио Искиердо - първи секретар в Делегацията на ЕС у нас, посочи, че проектът за пречиствателната станция в Балчик е първият по ИСПА, който ще се реализира по Черноморието, но в процес на активна подготовка са и други.
Други 7 милиона евро с заделени за изграждане на канализационна мрежа, а още 5 млн. евро - за водопроводната мрежа в Балчик. Общата стойност на проекта "Подмяна на главен канализационен колектор", за които меморандумът по програма ИСПА бе подписан през 2003 г., е 21,889 млн. евро. От тях безвъзмездната помощ от програма ИСПА е 16.191 млн. евро.   
Предстои да се проведат търговете за определяне на изпълнител на строителните работи за канализационната и водопроводна мрежа. Очаква се резултатите да станат ясни в началото на следващата година.
 


Сходни връзки

КОНСОРЦИУМ ЩЕ СТРОИ ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди