изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:08 EET
Ловци на апартаменти    
ИкономикаАко търсите жилище в идеалния квартал, което да е двустайно, с южно изложение, на точно определен етаж и на точно определена цена, без да имате желание да правите компромиси в нито едно отношение, а в същото време мисълта за непрестанни огледи и комуникация с различни агенции не ви изпълва с ентусиазъм... Ако се намирате в България, можете просто да спрете да търсите, защото за момента никой няма да поеме изцяло вместо вас всички дейности, съпътстващи търсенето на имот за закупуване. Засега.

Защото в Западна Европа вече започна успешно да се развива една нова професия – на този, който ви гарантира, че без да полагате никакви усилия, ще намери апартамента на вашите мечти.

Звучи твърде хубаво, за да е истина, но такова е мотото на тези, които наричат себе си „ловци на апартаменти“ и заявяват, че се посвещават изцяло на всеки конкретен случай и само при извънредни обстоятелства поемат повече от един клиент. Защото разделянето на времето и вниманието между няколко души не давало нужните резултати.

„Вече няма нужда да се впускате в дълги и сложни експедиции, за да откриете желаното жилище. Ние го правим вместо вас.“ Така обикновено описват себе си „ловците на апартаменти“, които успешно развиват дейност в страни като Германия и Франция.

Според френското издание Le Nouvel Observateur само в Париж има четири големи подобни „агенции“, въпреки че самите „ловци“ не искат да бъдат наричани по този начин, за да не ги бъркат с традиционните агенции за недвижими имоти. Предпочитат да бъдат смятани за консултанти, които отлично познават сектора и се занимават с търсенето на самия апартамент, проучвания сред офертите на агенциите, предварителните огледи, участия в тръжни процедури, преговори за цената, обяснения на клиента за предимствата и недостатъците за всичко, свързано с покупката, обяснения на клаузите в договора за покупко-продажбата. Нещо повече, „ловците“ оказват и емоционална подкрепа на клиента в случаите, когато той се отчайва от исканата цена или от усещането, че никога няма да намери това, което търси.

За да се възползва човек от услугите на тези консултанти, е нужно да сключи с тях договор, след като предварително е дал заявката си за това. В нея подробно описва какви са изискванията му, дава точни параметри, в рамките на които да се провежда „ловът“. В повечето случаи срокът на договора е три месеца с възможност за удължаване.

Основни клиенти са бизнесмени, ръководители, служители в големи компании, но също и представители на свободни професии. Като цяло става дума за хора, които не разполагат с достатъчно време или пък с умение да водят преговори. Търсят се не само апартаменти за постоянно местожителство, но също и имоти за пребиваване отвреме-навреме при посещение на съответния град, за последващо отдаване под наем, дори за подарък.

Всички описани дотук услуги разбира се имат своята цена. Повечето агенции, оказващи персонална помощ на клиентите си, искат месечен хонорар в размер на 300-350 евро, както и комисиона между 3 и 4% от общата сума по продажбата. Три на сто се плащат, ако имотът е намерен чрез агенция, а 4%, ако „ловецът“ сам е открил идеалното жилище.

http://www.investor.bg

 


Сходни връзки

Ловци на апартаменти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди