изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:03 EEST
"ЕЛПРОМ-ЕТ" АД - КОНКУРЕНТНОСПОСОБНА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАЗАРИ    
ИкономикаДо месец добричкото предприятие ще получи официално сертификат по ISO 9001:2000


Още една добричка фирма вече е конкурентноспособна и готова за международните пазари - "Елпром-ЕТ" АД, научи НДТ от мениджъра маркетинг в дружеството инж. Милена Хубесерян. След близо годишен труд фирмата премина успешно проверката на сертифициращия одит, извършен от германски лойд в края на юли. "Проверена бе адекватността на системата за качество на цялата фирма и за цялата продуктова гама, която се произвежда при нас" - каза още инж. Хубесерян. До един месец след проверката официално ще бъде връчен тук в Добрич сертификатът на фирмата.
Добричкото предприятие "Елпром-ЕТ" АД оцеля въпреки повратите в икономиката. Фирмата успя да запази и продуктовата гама, като в номенклатурата на производството са елтабла за ниско напрежение за жилищни сгради, електромерни табла, комплектни трансформаторни подстанции /КТП/, изпълнени в бетон или метал, електроразпределителни шкафове за кабелни мрежи и улично осветление. Дружеството извършва още и електростатично прахово боядисване и търговия с табла и електроматериали. Фирмата е единствен производител в страната на бетонови КТП-та, като за 2005 г. са били реализирани 13 такива в страната, а общият обем на произведените табла за различни електроразпределителни дружества е 15 хил. броя, добави още инж. Хубесерян.
"Фирмата ни се развива и очакванията ни са тази година да реализираме печалба, по-висока спрямо 2005 г. Само в подобряване на базата за производство за една година са вложени инвестиции над 100 хил. лв. Дружеството кандидатства с проект по програма ФАР "Подкрепа за повишаване конкурентноспособността на българските предприятия" и ако бъдем одобрени, в рамките на двата модула ще получим консултантска помощ, а по втория му модул - 50 хил. евро от европейските фондове за машини и съоръжения" - добави още мениджърът маркетинг във фирмата.
50 % от ежедневните запитвания в "Елпром-ЕТ" стават реални поръчки. Към края на септември дружеството ще отвори и свой офис-магазин във Варна, като разкрие още две работни места. В момента в "Елпром-ЕТ" работят 68 души.
 


Сходни връзки

"ЕЛПРОМ-ЕТ" АД - КОНКУРЕНТНОСПОСОБНА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАЗАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди