изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:44 EEST
СЪВЕТНИЦИТЕ В ШАБЛА ЗАДЕЛИХА СРЕДСТВА ЗА НОВИ МОСТОВЕ    
НовиниОбщина Шабла ще участва със съфинансиране за изграждането на три моста в морския град, който напоследък на три пъти беше наводняван. От Националната комисия за защита на населението при бедствия и аварии са изграждането на новите съоръжения са отпуснати около 545 000 лева.

Те обаче са недостатъчни. Компетентните институции посочили, че необходимите мостове трябва да са по-големи. Затова предварителните разчети се оказали недостатъчни. И това наложило да се заделят средства от капиталовите разходи на общината. Съветниците са гласували да осигурят по 120 000 лева за мост.
Сега град Шабла се обслужва само от един мост, но наводненията показали, че той е крайно недостатъчен. След реализацията на новите три моста, ще остане необходимост да се търси финансиране само за още един - на ул. "Калиакра", но за него засега няма осигурени средства.
На заседанието на Общинския съвет е обсъдено изпълнението на бюджета на общината за първото полугодие, финансово-икономическите резултати на "Шабла Кария 2004", информация за дейността на РПУ Шабла, отчет за изпълнение на решенията на ОбС. Съветниците са се запознали с план-програма от мерки за изпълнение на плана за развитие на общината за периода 2006-2007 г., както и с проектите, с които общината кандидатства по програма САПАРД.v
 


Сходни връзки

СЪВЕТНИЦИТЕ В ШАБЛА ЗАДЕЛИХА СРЕДСТВА ЗА НОВИ МОСТОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди