изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:51 EEST
ПОДГОТВЯТ СЕ ЧЕСТВАНИЯТА ЗА 30 Г. СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ШАБЛА    
ОбразованиеПрез тази година се отбелязват и 140 г. просветно дело в Дуранкулак


30 години средно образование в Шабла и 140 години просветно дело в село Дуранкулак се отбелязват през тази година. На последното си заседание Общинският съвет одобри план-програма за честванията, съобщи Таня Янакиева - началник на дирекция "Образование" в община Шабла. Тя обясни, че програмата за отбелязване на годишнините е стартирала още с връчването на дипломите на зрелостниците в СОУ "Проф. Асен Златаров" в Шабла. Кулминацията ще бъде на 15 септември с тържественото откриване на учебната 2006/07 година. Предвидена е среща на различните випуски на средното общообразователно училище и конкурси за есе и рисунка, които ще приключат в навечерието на Деня на будителите - 1 ноември. Ще се организират и спортни състезания. Ще бъде подредена фотоизложба с материали за училищната история в Шабла. Предвидено е и преиздаване на албума с картини, сътворени от възпитаниците на СОУ "Проф.А. Златаров" в Шабла, където има няколко паралелки по изобразително изкуство. Той излезе от печат за 24 май. Сега предстои преиздаването му, обясни Таня Янакиева.
Кулминацията на тържествата по случай 140 години просветно дело в Дуранкулак ще е на 1 ноември. Ще бъде проведен тържествен педагогически съвет с участие на възпитаници на училището от различни випуски. Очакват се гостувания на поети и писатели. С празнични броеве по случай годишнините ще излезе местният вестник в Шабла, каза още Т. Янакиева.
 


Сходни връзки

ПОДГОТВЯТ СЕ ЧЕСТВАНИЯТА ЗА 30 Г. СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди