изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 20:36 EEST
Яне Янев: Комисията за царските имоти се опитва да узакони заграбени земи с размерите на Лихтенщайн и Люксембург    
ПарламентСофия. С определения като “докладът е парцал” и “работата ни отиде на вятъра” представителите на опозицията в комисията за царските имоти посрещнаха изготвеният от председателя на комисията Пламен Ранчев доклад, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

На днешното си последно заседание комисията прие с 10 гласа "за" и 4 "против" предложения доклад, в който обаче липсва решение, което да бъде предложено за гласуване в пленарна зала.
Депутатът от ОДС Яне Янев заяви пред комисията, че ако имат наглостта да внесат този доклад в пленарна зала ще гарантира остри извънпарламентарни действия.
“Не мога да разбера как отговорни хора си позволяват да направят за смях най-висшия законодателен орган и да баламосват по този начин всички онези хора, които са ги избрали”, допълни Янев. По думите му са заграбени гори и земи с размерите на Лихтенщайн и Люксембург взети заедно, а комисията се опитва да узакони това.
Зам.-председателката на парламентарната група на ДСБ Екатерина Михайлова посочи, че целта на днешното заседание не е да се чете докладът на комисията, а да се приеме това, “което е договорено на вчерашната среща с министър-председателя Сергей Станишев”.
“В този смисъл аз очаквах Сергей Станишев и президентът Първанов да присъстват на днешното заключително заседание”, допълни Михайлова. По думите й работата на комисията е била безсмислена, тъй като членовете от управляващото мнозинство сами са можели да напишат заключителните становища, в които се посочва не решение, а установяване на върнатите и отнетите имоти на Симеон Сакскобургготски. Тъй като докладът беше раздаден на членовете на комисията 5 минути преди заседанието, Екатерина Михайлова заяви, че не може да подкрепи нещо, което не е чела. Тя изрази съмнения за договорка между управляващите, и за това, че е променен предишният доклад на комисията, раздаден преди две седмици. В него бяха очертани две основни становища. Първото от тях е, че трябва да има нова закон, който да уреди реституцията на царските имоти, а второто, че не е необходим такъв закон. Тези становища обаче в новия доклад липсват.
Независимият депутат Петър Манолов заяви, че новият доклад не е минал без политически пазарлък. “НДСВ са получили своята подкрепа, но на каква цена - ще стане ясно след време”, посочи Манолов.
Мария СТАЛЯНОВА

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

Яне Янев: Комисията за царските имоти се опитва да узакони заграбени земи с размерите на Лихтенщайн и Люксембург | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди