изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:44 EET
ФИНЛАНДСКИ БАЛЕРИНИ И БАЛЧИШКИ БАБИ ЗАЕДНО НА ЕДНА СЦЕНА    
КултураОт три години се реализира българо-финландския балетен проект

Съвместен концерт на "Лапс***ет  Вантаа" - Финландия и народен хор "Добруджански гласове" от село Соколово представиха снощи съвместен концерт на Морска гара в Балчик. Проявата бе в рамките на Дните на морето в Балчик.
Това е шестата изява по българо-финландския балетен проект, който се реализира от три години със съдействието на община Балчик, каза за НДТ Галина Неделчева - началник на отдел "Култура". Връзката е осъществена, благодарение на Марин Велчев, който от 30 години живее във Финландия. Заедно със съпругата си Тамара Велчева, те са ръководители на "Лапс***ет Вантаа". От 10 години има имот в Балчик. Така започнало сътрудничеството. Преди три години финландските балерини заедно с изпълнители от танцовите студии "Ритъм" към ОДК и "Данс" към НЧ "П. Хилендарски" изнесли съвместен концерт. След това с децата от "Данс" създали спектакъла "Чудното магаренце", който миналата година гостува на сцените в Балчик, Албена и Добрич. В него финландските балерини изпълнявали главните роли, тъй като танцували с палци. След това общината закупила палци и за малките танцьорки от "Данс". Така през зимата децата от балетна формация "Данс" и от "Лапс***ет Вантаа" създали три спектакъла "Смърф и Буги", "Снежанка и седемте джуджета" и "Пипи дългото чорапче".
Сега за първи път на една сцена се представят малките финландски балерини и изпълнителките от хор "Добруджански гласове" - с. Соколово.
 


Сходни връзки

ФИНЛАНДСКИ БАЛЕРИНИ И БАЛЧИШКИ БАБИ ЗАЕДНО НА ЕДНА СЦЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди