изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:17 EEST
МИТНИЦАТА СЕ ИЗТЕГЛЯ ОТ ТРИТЕ ГРАНИЧНИ ПУНКТА В ОБЛАСТТА    
Новини
След влизането ни в Европейския съюз от 1 януари митницата се изтегля от граничните пунктове Кардам, Йовково и Дуранкулак. Ще бъде подсилен пункта на пристанище Балчик, което става външна граница на ЕС

Със сигурност след 1 януари 2007 г. митниците се оттеглят от трите гранични пункта на територията на Добричка област - жп гара Кардам и ГКПП Йовково и Дуранкулак. Това ще стане с отпадането на границите ни с Румъния след приемането на страните ни в Румъния. Митническо присъствие ще остане на пристанище Балчик, което остава външна граница на Европейския съюз.
Общо 28 души работят, заедно с обслужващия персонал, на трите пункта - Кардам, Йовково и Дуранкулак. Предвижда се голяма част от 12-те служители от ГКПП Дуранкулак да бъдат пренасочени към пункта в Балчик, където трябва да се осигури денонощен режим на работа, каза за НДТ Веселин Тенев - директор на "Митница"-Добрич. В момента там работят трима служители и един е командирован от Добрич. Те  работят по 12 часа. Така през нощта на пристанището няма митническо присъствие, а понякога именно тогава пристигат яхти и кораби. Налага се предварително да се заявява кога ще се наложи митническо присъствие.
Служителите от граничните пунктове Йовково и Кадам ще бъдат пренасочени към "Митница"-Добрич, където да попълнят незаети места. Те ще бъдат насочени към новосформирания отдел "Акцизи", който е създаден от 1 юли т.г. по новия Закон за акцизите и данъчните складове. Към него бяха насочени 4 служители от данъчната администрация, но те са недостатъчни. Така че се предвижда този отдел да расте. Нови попълнения трябват и за отдел "Административно правно и информационно обслужване". Ще се попълни и съставът на отдел "Митническо разузнаване и разследвания", каза В. Тенев. Окончателните разчети за пренасочването на служителите ни от граничните пунктове ще се правят през есента. Тогава ще стане и ясно дали ще се налагат съкращения.
Базата на ГКПП - Дуранкулак, е на Гранична полиция. Там "Митница"-Добрич ще иска да запази гараж за щателни проверки. Хале с такава цел ще иска да има и на ГКПП Йовково. Там базата, която преди години беше проектирана с много разкош и където се изляха много средства, които останаха замразени в обекта, е собственост на Министерството на финансите.
 


Сходни връзки

МИТНИЦАТА СЕ ИЗТЕГЛЯ ОТ ТРИТЕ ГРАНИЧНИ ПУНКТА В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди