изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:35 EET
Неделчо Беронов: Когато бъда номиниран, ще започна преговори за подкрепа с всички партии от дясното и центъра, които желаят пром    
Политика  София. “В петък имахме среща с ВМРО, която протече много делово, с добър тон на откровеност. От ВМРО искат да получат отговора на своите поделения в цялата страна относно подкрепата за моята кандидатура, като трябва до края на седмицата да изпратят становищата си и тогава ще решат подкрепата си”. Това заяви в предаването на БТВ “Тази сутрин” Неделчо Беронов, председател на Конституционния съд и кандидат за президент на обединената десница.


Той посочи, че тонът по време на срещата му със Съюза на свободните демократи също е бил откровен и сърдечен и накрая от ССД са потвърдили, че застават безрезервно зад неговата кандидатура.
“Избирателите наистина очакват единна кандидатура на дясното пространство и центъра, и няма време за бавене. Има насрочени избори, които вече чукат на вратата. В момента се формира инициативен комитет, очаквам до дни да се сформира и той да издигне моята кандидатура. До тази седмица комитетът ще бъде готов, за да може да се премине към другите фази, които трябва час по- скоро да се организират, тъй като няма време вече”, каза още Беронов.
Той подчерта, че с никого от БЗНС – НС не е имал разговори, но е имал среща с партията на Стефан Личев.
Бройката на партиите, които ще ме подкрепят, не е решаваща, а и партиите, които ме подкрепиха, са болшинството в дясното. От “Гергьовден” декларираха пред мен, че няма да пречат на моята кандидатура и по места структурите им сами ще решават дали де ме подкрепят или не, посочи Беронов. Категорично ще търся подкрепа и от други партии. Трябва да се обърнем към онази голяма част от дясното пространство и центъра, която в последните години е резервирана, да я активираме отново. Защото една голяма промяна в България в този момент е наложителна, изтъкна Неделчо Беронов. Моята кандидатура не ангажира никоя партия от дясното, но аз се обръщам към това, че този път дясномислещите не трябва да бъдат пасивни. Българският гражданин има дългът за формирането на държавните органи, защото те определят неговата съдба, подчерта Неделчо Беронов.
“След като бъда номиниран ще започна преговори за подкрепа от всички партии от дясното и центъра, които желаят промяна. Г-н Борисов многократно е заявявал желанието си за такава промяна”, добави председателят на Конституционния съд, но какъв ще бъде отговорът от срещите той не се ангажира да прогнозира.
“Негативите на това управление, на това правителство, не могат да не засегнат президента Първанов. Голямата част от нашето население не живее добре, въпреки че той бе определен за социален президент. Неговата политика и действия бяха насочени в друга посока”, добави кандидатът за президент. Според него България само би спечелила, ако има предсрочни избори. Беронов сподели и критериите, на които трябва да отговаря кандидатът за вицепрезидент - да не бъде юрист и да бъде по-млад от него.

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

Неделчо Беронов: Когато бъда номиниран, ще започна преговори за подкрепа с всички партии от дясното и центъра, които желаят пром | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди