изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:41 EEST
"ДЪБ 100" ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА ЕЛЕНЕРГИЯ ОТ БИОГАЗ    
ЗемеделиеДружеството си е поставило за задача да осигурява най-изгодни продажни цени за продукцията на членовете си. То ще изгражда лаборатория за биологично земеделие, 9 ферми за биологично земеделие и 300 малки семейни ферми за свиневъдство, зайцевъдство и краварство

"ДЪБ 100" ООД има амбицията да бъде второто у нас сдружение, регистрирано по изискванията на Министерството на земеделието и горите, което може да кандидатства за 125 000 евро субсидия. Това съобщи неговият управител доц. д-р Стойно Иванов на общото събрание на съдружниците, което се проведе в петък. На него присъстваха представители на 11 020 лева от общо записания дялов капитал в размер на 15 200 лева.
Доц. Иванов обясни основните цели на сдружението. Те са разработване на проекти и привличане на средства от фондовете на ЕС за модернизиране на фермите. Друга задача е обслужване на фермерите, членове на сдружението, при търсене на пазари и постигане на по-добри изкупни цени. Вече е уговорено сътрудничество с общините Тервел и Ген. Тошево. Очаква се скоро да се създаде и сдружение на общините, за да започне разработване на стратегия за развитие на регион Добруджа.
Сдружение "ДЪБ 100" си е поставило четири основни приоритета. Те са максимално задоволяване на изискванията на клиента, постигане на най-високи продажни цени, гарантиране интересите на производителите и последователно сертифициране на основните земеделски и продоволствени продукти, като екологични. Предвижда се изграждане на технологичен парк за вертикално интегриране на малки и средни семейни ферми с биологично земеделско производство с размер на инвестициите 7 560 000 лева. Те включват изграждане на инсталация за производство на еленергия и гореща вода от биогаз, фуражен завод за производство на гранулирани пълноценни фуражи, кланица с месопреработка и мандра с млекопреработка. В програмата на сдружението е заложено още изграждане на лаборатория за биологично земеделие на стойност 3 400 000 лева, на 9 малки и средни пилотни ферми за биологично земеделие на стойност 15 500 000 лева, както и за изграждане на 300 малки семейни ферми за производство на угоени свине и зайци и на краве мляко на обща стойност на инвестициите 30 млн. лева.
Ще бъде изграден Информационен център за устойчиво развитие на агробизнеса в регион Добруджа. Чрез него земеделските производители - членове на сдружението, ще могат да получават актуална информация за изгодни цени на суровини, материали, изкупни цени на продукцията.
В петгодишната програма на "ДЪБ 100" е заложено още учредяване на Асоциация на фермерите от Добруджа и на Асоциация за развитие на алтернативен туризъм в Добруджа. Целта на този проект е "Демонстриране на практически образци за превръщането на Република Българя в Швейцария на Балканите."
 


Сходни връзки

"ДЪБ 100" ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА ЕЛЕНЕРГИЯ ОТ БИОГАЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди