изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:33 EEST
РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ПЕШЕХОДНАТА ЗОНА    
ОбществоДо средата на месеца ще започне първият етап от реконструкцията на пешеходната зона по бул. "25 септември", съобщиха от пресслужбата на кметството. Първият етап е на стойност 250 хил. лв. Предвидено е да се реконструрира участъкът от хотел "Добруджа" до площад "Тракийски". Одобрената фирма изпълнител е "Екострой" АД, с която предстои да бъде сключен договор.

 

За да бъде приключен целият първи етап на реконструкцията, община град Добрич има амбицията да привлече за свои партньори собствениците на търговски обекти по пешеходната част на булеварда. Неколкократно е търсена финансовата подкрепа на търговци. До момента със свое участие се е включил съсобственикът във в. "Нова добруджанска трибуна" и собственик на кафе-бар "Добруджа" Кирил Стоянов. С негови средства ще бъде извършена част от ремонта пред заведението, добавят още от пресслужбата на кметството.

Тези от гражданите, които имат желание да се запознаят с проекта, могат да го направят на две места - в централното фоайе на Община град Добрич по улица “България”12 и на витрината на кафе “Добруджа” преди блок “Пирин”.

Първият етап от реконструкцията предвижда да бъде извършен ремонт на терена пред магазините след кафе “Добруджа” до паметника на Йордан Йовков и частично на нивото на търговските обекти. Ще бъде изпълнено кабелно захранване и монтирани нови осветителни тела, както и подновени отводнителните канали и решетките върху тях. Първият етап на проекта предвижда още да бъдат поставени пейки и оформени места за отдих, както и да се изгради достъпна среда за хората с увреждания. За тази цел ще бъдат изградени 6 рампи, които ще осигурят нормално придвижване на хората в неравностойно положение до всички места в центъра на града. Работният  проект включва и подготовката на участъка за атракционни водни ефекти като водни фонтани, водна стена и др. На този етап ще бъде доведена системата за оборотна вода и ще се подготвят местата за изграждане на водните ефекти. Самото пускане на водните ефекти ще бъде изпълнено на следващия етап от проекта. НДТ

 


Сходни връзки

РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ПЕШЕХОДНАТА ЗОНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди