изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:23 EEST
Ген. Любен Петров оповести в Благоевград, че учредява нова партия    
ПолитикаБлагоевград. Напусналият БСП о.з. ген. Любен Петров оповести в Благоевград предстоящото учредяване на нова политическа формация - Народно патриотично обединение. В него се включват 11 граждански и политически организации, сред които “Нова зора”, Движение за защита правата на пенсионерите и социално слабите граждани, ПК “Екогласност”, Движение “Напред България”.


“Това са организации със социална и патриотична насоченост. Целта на новото политическо формирование е да предложи на обществото една човешка насоченост към интересите на всички български граждани, разочаровани от сегашното статукво”, заяви на пресконференция ген. Петров.
“Никога не съм виждал българина по-скептично настроен, отчаян за днешния и утрешния ден. Имал съм възможност да се срещна с представители на най-различни социални слоеве на обществото и преди, и сега, но днес обществото е по-силно разочаровано отвсякога”, категоричен е ген. Петров. Според него не е нормално 2 млн. българи да живеят и да търсят спасението си извън България. "Тревожен е фактът, че половината от тези 2 млн. българи са млади хора - а те са бъдещето на нацията", допълни о.з. генералът.

Новоучредената партия “Народно патриотично обединение” настоява за незабавно изтегляне на военния контингент от Ирак
07 август 2006 | 13:13 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Ние сме за хуманни и справедливи социални отношения, както и за утвърждаване на националния референдум като средство за изразяване на народната воля. Това заяви в Благоевград ген. Любен Петров, който официално оповести учредяването на партия “Народно патриотично обединение”, предаде радио “Фокус” – Пирин. “Демокрацията е преди всичко глас на народа, този народ обаче никой не го пита за неговите съдбини. Той се експлоатира, изсмукват се силите му за шепа хора, наречени политически елит”, категоричен е ген. Петров.
“Народно патриотично обединение” се обявява за върховенство на Конституцията и законите, за възраждането на най-добрите образци на традиционната българска нравственост и култура, както и за достъпно и качествено образование, здравеопазване и масов спорт, осигурени от държавата, заяви ген. Петров. Сред целите на новата лява формация са утвърждаване на позитивните морално-етични и възпитателно-религиозни ценности и най-вече на традиционните православни норми, държавно осигурени социално-демографски условия за младите хора, достоен живот на българските пенсионери и на хората в неравностойно положение, възстановяването на българското земеделие, ревизия на съмнителните приватизационни сделки, решителна борба с престъпността и корупцията, както и изграждане на стройна система за сигурност и въоръжените сили. Ген. Любен Петров категорично заяви, че “Народно патриотично обединение” ще настоява за незабавно изтегляне на военния контингент от Ирак.

 http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Ген. Любен Петров оповести в Благоевград, че учредява нова партия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди