изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:27 EEST
Бойко Борисов: А ако взривът е бил за ГЕРБ?    
НовиниВзривът, убил в петък вечерта 31-годишния варненски бизнесмен Асен Николов, може да е бил предназначен и за новия клуб на ГЕРБ, открит часове преди инцидента, предположи вчера столичният кмет Бойко Борисов пред "Новинар".

Николов е присъствал на откриването, на което е бил и Борисов, но кметът уточни, че той не е подавал молба за членство в гражданското сдружение. "Няма данни Николов да е искал да стане член на ГЕРБ, въпреки че е бил на сбирката в петък вечерта. Но това е все едно Сергей Станишев да носи отговорност за присъстващите на Бузлуджа", коментира Бойко Борисов. Той уточни, че засега няма потвърждение на версията, че взривът и откриването на офиса са свързани.
    "Слушам новините и чета вестници и чакам полицаите и офицерите от ДОТИ да си свършат работата, като се надявам всичко да е съвпадение на случайности", каза още Борисов. Той припомни, че през май с граната е бил атакуван и офис на "Атака" във Варна. Вътрешният министър Румен Петков отново обвини кмета в липса на морал, защото с изявленията за атентат срещу ГЕРБ се опитвал да оправдае присъствието на Николов на събитието. Кметът път заяви, че няма да коментира изявления на Петков, защото той веднъж вече излъгал, за да помогне на Румен Овчаров.
    Бизнесменът Асен Николов беше убит от взрив в петък вечерта, към 22,15 ч, пред дома му на ул. "Дрин". Експлозията откъсна главата му и лявата ръка да лакътя. Според първоначалните данни взривът е произведен от пакета, който Николов носел в ръце. Експертизата за вида на взривното вещество и причината за избухването му ще е готова до дни, съобщиха от РДВР Варна, като резултатите ще бъдат оповестени само със съгласието на наблюдаващия прокурор. Смъртта на варненския бизнесмен е "нещастно събитие с оглед на обстоятелството, че пострадалият многократно е бил забелязван да носи защитна граната със себе си", коментира пред БНР директорът на Националната следствена служба Ангел Александров. Загиналият Асен Николов е получил наградата "Еврика" за млад мениджър на 2005 г., за което е поздравен от президента Георги Първанов. Варненецът е участвал в управлението на 11 фирми и е бил собственик на 6, като основната им дейност е земеделие и търговия със зърно и износ на торове от заводите в Девня. Срещу него има няколко криминални дознания за изнудване и измами на земеделски кооперации в Добруджа. http://www.novinar.org
 


Сходни връзки

Бойко Борисов: А ако взривът е бил за ГЕРБ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди