изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:23 EET
С ДЕЦА ОТ СЪСЕДНИТЕ СЕЛА ЩЕ СТАРТИРА РИБАРСКОТО УЧИЛИЩЕ    
НовиниПредстои да бъде подписан договорът между община Добричка и сдружение "Ловно-рибарско дружество"-Добрич за стопанисване на рибния ресурс в с. Минково. През юли Общинският съвет взе решение ЛРД да плаща 100 лева годишно.

В края на миналата седмица изтече едномесечният срок, в който това решение можеше да бъде обжалвано. Жалба не е постъпила. Очаква се вече да се пристъпи към подписване на договора, каза за НДТ председателят на сдружението Илия Михайлов. След това ще се пристъпи към зарибяване на язовира.
Както НДТ вече писа, намерението на сдружение "ЛРД" е там да заработи рибарско училище, където да се обучават млади рибари. Предвижда се то да започне да функционира от началото на новата учебна година. Вече са набелязани и инструкторите, които ще бъдат привлечени. Един от тях е Христо Христов - бивш директор на училище. Идеята е училището да стартира с деца от училище "Добри Войников" в с. Победа, където учат и малчуганите от село Минково.
Рибарското училище в Минково ще е едно от малкото подобни в страната. Целта е да се оползотвори свободното време на децата и те да се научат да пазят природата, обяснява Илия Михайлов.
 


Сходни връзки

С ДЕЦА ОТ СЪСЕДНИТЕ СЕЛА ЩЕ СТАРТИРА РИБАРСКОТО УЧИЛИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди