изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:16 EEST
УС НА КООПЕРАЦИЯ "ВЪЗРАЖДАНЕ" АЛАРМИРА ЗА ОГРАБВАНЕТО Й    
ЗемеделиеВ редакцията на вестник "Нова добруджанска трибуна" бе донесено писмо относно това "как се присвоява народно имущество под погледа на районната прокуратура и РПУ в Тервел". То е адресирано до главния прокурор на България, с копия до министъра на вътрешните работи.

 В писмото се казва: "От 1.04.2000 г. продължава трагедията на кооперация "Възраждане" - с. Проф. Златарски, Добричка област. На тази дата годишното отчетно-изборно събрание извърши промяна на ръководните органи на кооперацията. Беше освободен Георги Тодоров Илиев и на негово място с пълно болшинство беше избран Тодор Стоянов Недков. Георги Илиев не прие този вот и чрез лъжи и фалшификации започна да води съдебни дела. За тази дейност той беше осъден от Районния съд в Тервел. Присъдите от Тервелския районен съд, Окръжния съд в Добрич и Върховния касационен съд бяха в полза на кооперацията. Беше постановено, че общото събрание е проведено съгласно изискванията на Закона за кооперациите. Г. Илиев не престана да налага волята си срещу собствениците на земята. Поради закъснението на регистрацията на новия УС и председателя на кооперацията, Георги Илиев успява да вземе препис от документите преди събранието на 1 април 2000 г. и в качеството на председател /преди да бъде заличен във фирменото отделение на Окръжния съд/ сключва договор с Кольо Чаморлийски от с. Каблешково, Добричка област, за ползване на стопанския двор срещу наем от 1600 лв. на месец. С помощта на районния прокурор и РПУ е изгонен арендаторът Жан Ненов и в двора се настанява Кольо Чаморлийски. Това става по време на жътвата през 2005 г. Всичко това доведе до големи загуби, поради което бяха ощетени кооператорите.
През същата година беше заличен Георги Илиев и бяха регистрирани новият УК и председателят Тодор Недков. През това време продължаваше ограбването на кооперацията. Въпреки многократните ни писмени сигнали до Районната прокуратура и РПУ в гр. Тервел за кражба на кооперативно имущество, мерки не се взеха. Поради неизплащане на предвидения по договора наем, Районният съд в Тервел обяви договора за нищожен, но нещата не се промениха. Делото бе обжалвано в Окръжния съд в Добрич, до произнасяне на съда Кольо Чаморлийски продължава да краде. Отново са уведомени съответните органи, но резултат няма. Сезирана е и Окръжната прокуратура, глас в пустиня. Мотивите на Кольо Чаморлийски са, че имал имуществени взаимоотношения с арендатора Жан Ненов. Ако това твърдение е вярно, защо той не си потърси чрез съда правата, а присвоява кооперативното имущество?" - се пита в писмото. В него е приложен списък на кооперативно имущество, което, според подписалите се, е откраднал К. Чаморлийски.
Под писмото стоят подписите на членовете на УС на кооперация "Възраждане" Тодор Недков - /председател/, Васил Кобуров, Петър Дочев, Дочо Тодоров, Руси Маринов, Иван Димитров, Ганка Николова.
Когато писмото стигне до нас, ще се запознаем с него и ще се произнесем, каза пред НДТ председателят на Окръжна прокуратура Георги Коларов.
 


Сходни връзки

УС НА КООПЕРАЦИЯ "ВЪЗРАЖДАНЕ" АЛАРМИРА ЗА ОГРАБВАНЕТО Й | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди