изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:05 EET
САМО ДВЕ СА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ    
ОбществоКрайният срок за номиниране изтича в края на август

На 31 август изтича крайният срок, в който могат да се правят предложения за удостояване със званието "Почетен гражданин на Добрич" за 2006 г., напомнят от кметството. НДТ научи, че до момента в Общинския съвет са постъпили две номинации. Те са направени още в началото на годината от Почетния гражданин на Добрич Любен Бешков. Едното е за културния деятел Рада Въртунинска. Другото е за доайена на шахмата у нас Живко Кайкамджозов, който е основал и детско-юношеската школа в Добрич, в момента е спортен журналист.  
Със званието "Почетен гражданин на град Добрич" се удостояват личности, чиято съзнателна дейност представлява изключителен и траен принос в обществено-политическия, стопанския, социалния и културен живот на града. То се присъжда за постоянен или продължителен принос, за  еднократен и с особена обществена стойност жест към града, за значително дарение или по повод, свързан със значително събитие за града, традиционни прояви и други форуми. Почетният гражданин е живо лице, което може да бъде българин или чужденец.
Предложенията се отправят в писмен вид до председателя на ОбС. Могат да предлагат обществени и политически организации, инициативни комитети, физически и юридически лица. Номинациите се оценяват от 13-членна комисия. Осем от членовете й са общински съветници. Другите са общественици, дейци от стопанския и културния живот на града и граждани.
 Званието е морална награда и не е свързано с материални придобивки. То се присъжда на специална церемония от председателя на Общинския съвет на 25-и септември - Денят на град Добрич и включва връчване на художествена пластика - уникат, диплом и плакет на герба на град Добрич. Удостоените лица се вписват в Почетната книга на град Добрич.
 


Сходни връзки

САМО ДВЕ СА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди