изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:11 EET
ШВЕЙЦАРСКИЯТ ЦУГ ПОМАГА НА БАЛЧИК    
Новини

Българо-швейцарското междуболнично сътрудничество между Балчик и кантона Цуг се възстановява и ще продължи до края на 2008 година. Това съобщи днес проф. д-р Георг Кайзер от кантоналната болница, който е на посещение в Белия град.



В момента специалист от Швейцария извършва оглед на пералния блок на здравното заведение в Балчик. Предвижда се още през тази година да бъде доставена техника от Швейцария.

Проф. Кайзер подчерта, че официалното сътрудничество на Швейцария с болници от България и Румъния ще приключи в края на 2007 година, но за Балчик партньорството ще продължи и през 2008-а. Част от причините за възобновяване на помощта за Балчик са проблемите със Здравната каса, която отказва занапред да плаща за редица пациенти, ако не се направи Интензивно отделение. Друга причина е, че през август 2008-ма ще се преустанови съществуването на кантоналната болница в град Цуг. Част от техниката ще бъде пренасочена в Балчик, заяви още проф. д-р Георги Кайзер.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

ШВЕЙЦАРСКИЯТ ЦУГ ПОМАГА НА БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди