изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:47 EEST
РУСКИЯТ ПОСЛАНИК ЩЕ ПРИСЪСТВА НА ОТКРИВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА НА АДМИРАЛ УШАКОВ    
Новини
На нос Калиакра утре от 17 ч. ще се състои тържествено откриване на паметника на руския адмирал Фьодор Ушаков, съобщиха за НДТ от община Каварна.

Откриването е по повод навършването на 215 години от победата на руския ескадрон под командването на адмирал Ушаков над турския флот в битката на нос Калиакра. Тази победа е влезнала в историята като едно от най-ярките събития в борбата на Русия за освобождение на християнските народи на Балканския полуостров от османско иго. Паметникът се изгражда по инициатива на община Каварна и генералното консулство на Русия във Варна. Скулптор на паметника е Никола Богданов. Активна подкрепа за проекта е оказана от Министерството на културата, Асоциацията на български черноморски общини, Варненското отделение на Дружеството за приятелство с народите на Русия и страни от ОНД, посолството на Русия в България и Генерално консулство на Русия във Варна.
За откриването на паметника са поканени много гости. В церемонията ще участват посланикът на Русия Анатолий Потапов и  генералният консул на Русия във Варна Анантолий Шелкунов.
Очаква се Варненският и Великопреславски митрополит Кирил да отслужи тържествената литургия
 


Сходни връзки

РУСКИЯТ ПОСЛАНИК ЩЕ ПРИСЪСТВА НА ОТКРИВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА НА АДМИРАЛ УШАКОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди