изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-04-09 @ 02:02 EEST
Е.ОН България и синдикатите постигнаха споразумение    
НовиниЕ.ОН България постигна споразумение със синдикатите днес на среща, на която присъстваха и лидерите на КНСБ д-р Желязко Христов и на КТ «Подкрепа» д-р  Константин Тренчев. Основната тема на срещата беше увеличението на работните заплати на служителите.

 

При първите срещи с представителите на синдикалните организации беше постигната предварителна договореност по основните принципи на увеличението – да се договаря средно увеличение на работните заплати, както и средно увеличение на заплащането при различните групи служители в зависимост от сегашното им възнаграждение. Компанията предложи и бонус, обвързан с резултатите. Обект на разгорещени дискусии в процеса на преговорите бе точният процент на средно увеличение на работните заплати.

 

Водени от общото си желание за справедливо увеличение на заплатите на служителите, в резултат на взаимни компромиси и продължителни разговори, Е.ОН България и синдикалните организации сближиха позициите си и стигнаха до споразумение.

 

Страните се съгласиха на 14% средно увеличение на основните работни заплати, считано от 01.07.2006г. С цел по- бързо нарастване на по- ниските възнаграждения ще бъде съгласуван и механизъм за определяне на конкретния размер на индивидуалното увеличение. Предвиден е и 14% бонус върху основните работни заплати. До края на 2006г. ще бъде разработена бонусна система, обвързана с резултатите от представянето, която ще влезе в сила през 2007 година. Постигнатo беше съгласие през първото тримесечие на 2007г. да стартира ново договаряне на работните заплати за 2007г., което да влезе в сила от началото на април същата година.

 

«Радваме се, че вече можем да се похвалим с постигнатото споразумение. За нас бе от изключителна важност да намерим разумен и ефективен компромис между интересите на нашите служители и нашите клиенти», сподели г-н Ралф Пеш, член на УС на Е.ОН България.

 

От голямо значение за компанията е подобряването на условията на труд и значителни средства се инвестират в тази насока:

- закупени са телефони за мобилните екипи на регионалните центрове;

- компанията усилено инвестира в различни видове обучения на служители – техническо, езиково и др.

Всички служители на групата на Е.ОН България се ползват от допълнително здравно и пенсионно осигуряване, разходите за които са изцяло за сметка на компанията.

 

След постигане на единна позиция по разискваните въпроси, участниците в преговорите и от двете страни са уверени в успешното си сътрудничество и за в бъдеще.

 


Сходни връзки

Е.ОН България и синдикатите постигнаха споразумение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди