изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:27 EEST
ВИСШИТЕ МАГИСТРАТИ РАЗГЛЕДАХА ЖАЛБИТЕ ПОСТЪПИЛИ В КУТИИТЕ В СЪДИЛИЩАТА ИЗ СТРАНАТА    
Новини172 жалби за времето от 17 декември 2003 година до първото шестмесечие на тази година е разгледала Комисията за борба с корупцията в съдебната система при Висшия съдебен съвет.

160 от тях са от физически лица, останалите 12 - от юридически лица. Основните въпроси, които се поставят в жалбите са: по правилността и законосъобразността на постановените актове на органите на съдебната власт; твърдения за извършени престъпления от магистрати или съдебни служители; по движението или забавянето на делата; занижен контрол в администрацията на органите на съдебната власт; забавяне или невземане на отношение от съответен орган при сезирането му от жалбоподател; за фактически грешки допускани в протоколи от съдебни заседания и други.

На заседание на ВСС бяха разгледани и получените сигнали от граждани в антикорупционните кутии в сградите на съдебната власт в страната.

За периода 09.12.2005 г. – 05.07.2006 г. са постъпили общо 44 сигнала за корупционни прояви в съдебната власт, пратени до Комисията за борба с корупцията на ВСС.

24 сигнала са изпратени на компетентните органи за извършване на проверка. Получени са 6 писмени отговора за резултатите от извършените проверки от съответните административни ръководители.

Жалбоподателите са получили отговори по 15 от сигналите с конкретни становища на Комисията за борба с корупцията на ВСС и взетите законови мерки. Кутии за сигнали и предложения бяха поставени и в сградата на Съдебната палата в Добрич. През първото полугодие на годината интересът на жителите на областния център е изключително слаб към тях. НДТ

 


Сходни връзки

ВИСШИТЕ МАГИСТРАТИ РАЗГЛЕДАХА ЖАЛБИТЕ ПОСТЪПИЛИ В КУТИИТЕ В СЪДИЛИЩАТА ИЗ СТРАНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди