изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:39 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурностПрез изминалото    денонощие  на територията, обслужвана от ОД "Полиция"- гр. Добрич, са регистрирани 4 престъпления и произшествия.
 


  1.След проведени активни оперативно - издирвателни мероприятия от служители на сектор "Криминална полиция" при Първо РПУ - Добрич, на територията на гр. Добрич е установено 15 годишно момиче от същия град, обявено на 08.08.2006 година за общодържавно издирване, тъй като е напуснало дома в гр. Добрич и било в неизвестност.
  Установено е, че спрямо непълнолетното лице няма извършено престъпно деяние. След намирането му служителите на полицията са го предали на родител.
  2.На 09.08.2006 година в Първо РПУ - Добрич, е получено съобщение, за това, че неизвестни лица, чрез взлом са влезли в складово помещение на фирма намираща се в индустриалната зона на гр. Добрич и са извършили кражба на около 40 спирачни барабани за автомобили.
  По случая работят служители на Първо РПУ - Добрич, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителите на престъпното деяние. Образувано е досъдебно производство.

  През изминалото    денонощие  на територията обслужвана от ОД "Полиция"-гр. Добрич са регистрирани 4 ПТП с един пострадал гражданин.

  На 09.08.2006 година, около 13.00 часа, по пътя с. Спасово - с. Бежаново, общ. Ген. Тошево, в района на кръстовището за бившето ДЗС - Бежаново, е  възникнало пътно - транспортно произшествие, при което лек автомобил марка "Опел Астра", управляван от 22 годишен водач от с. Спасово, напуска платното за движение и се преобръща. В резултат на пътния инцидент е пострадало пътуващото в лекия автомобил 17 годишно момиче от с. Спасово. Последната е настанена в Неврохироргично отделение при МБАЛ - Добрич. Няма опастност за живота и.
  Обстоятелствата довели до възникването на ПТП  се изясняват в условията на досъдебно производство.

  За времето от 18.30 часа на 09.08.2006 година до 04.00 часа на 10.08.2006 година, в района на с. Долина, общ. Добричка, в с. Тюленово, общ. Шабла и в района на КК "Албена", от служители на Второ РПУ - Добрич, РПУ - Шабла и РПУ - Албена, са установени трима водачи на МПС / единият  на товарен камион, другите двама на леки автомобили / от с. Дончево, общ. Добричка, гр. Варна и гр. Добрич, на 42, 27 и 28 години, управлявали след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническите средства с които са изпробвани водачите са отчели съответно 2.77, 2.70 и 1.65 промила алкохол в издишвания от тях въздух.
  Непосредствено преди установяването на наличияето на алкохол първите двама водачи са участвали в ПТП с нанесени материални щети по автомобилите.
  Материалите по трите случая се подготвят за досъдебни производства, тъй като деянието на водачите е престъпление по чл. 343 "Б", ал.1 от НК. Водачите от с.Дончево и гр. Варна са задържани за срок от 24 часа в съответните РПУ.
   
  
   През изминалото денонощие поделенията ОД "ПБЗН"- гр. Добрич са  участвали в гасенето на 7 пожара,  възникнали в сухи треви на територията на гр. Добрич /2/, с.Карапелит, общ. Добричка и с. Иречек, с. Раковски, с. Х. Димитър, с. Могилище, общ. Каварна и с. Честеменско, общ Тервел.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди