изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:45 EEST
ГАСИХА ПОЖАР КРАЙ СЕЛО ЗЛАТИЯ    
Ред и сигурностГоря стопански навес на кланица, която от дълго време не работи. Поради високите температури, е имало опасност пожарът да се разпространи


Пожар в стопански навес, намиращ се в района на село Златия, са гасили огнеборците вчера в ранния следобед. Сигналът е получен в ОД "Пожарна безопасност и защита на населението" в 13.40 ч., съобщиха от полицията. Към мястото веднага са тръгнали дежурните екипи с два противопожарни автомобила, които бързо са локализирали и потушили пламъците. За щастие, няма пострадали хора. В резултат на пожара са нанесени известни материални щети на намиращия се под навеса лек автомобил. Изгорели са отпадъци. Изяснява се причината, поради която са лумнали пламъците.
Стопанският навес е към кланица, която от дълго време не работи, каза за НДТ шефът на ОД "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Димчо Симеонов. Имало е реална опасност пожарът да се разпространи, поради високите температури, и да се прехвърли в намиращите се в непосредствена близост административна сграда и други помещения.
Във връзка с усложнената пожарна обстановка, изразяваща се във високи температури, продължително засушаване и силен вятър, от пожарната отново призовават жителите на Добричка област в никакъв случай да не палят открит огън. Напомня се и на собствениците на имоти -  земеделски, търговски и промишлени, периодично да проверяват тяхното състояние по отношение на противопожарната им безопасност. При продължително неизползване на обекти с електрическо захранване е задължително неговото изключване.
До 16 часа вчера поделенията на пожарната са участвали в гасенето на седем пожара, възникнали основно в сухи треви и отпадъци.
 


Сходни връзки

ГАСИХА ПОЖАР КРАЙ СЕЛО ЗЛАТИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди