изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:06 EEST
СОЦИАЛНО СЛАБИ КРЪШКАТ ОТ РАБОТА    
ОбществоПо два проекта на програмата за временна трудова заетост са ангажирани безработни социално слаби от Добрич за почистване на различни участъци от дерето на Суха река, информираха от общинското предприятие "Устойчиви дейности и проекти". Единият проект се нарича "Да го постигнем заедно". Ангажираните по него почистват дерето в района на бул. "Русия". По другия проект - "Гражданите на Добрич за Добрич" се почиства участникът на Суха река в градския парк "Свети Георги". Там дейностите се извършват от 11 души и работата почти е завършена, казаха от "Устойчиви дейности и проекти".

Общинското предприятие се занимава и с поддържане и производството в декоративния разсадник, със саниране на междублокови пространства, с ремонт на детски площадки и съоръжения. Около 110 души са ангажирани в озеленяването на различни райони на града. В момента се ремонтира и детска площадка в района на училище "П. Р. Славейков".
Макар по програмите на Министерството на труда и социалната политика, по които се реализират проектите, да се ангажират 20 процента безработни и 80 процента безработни социално слаби, оказва се, има текучество на назначените работници. С тях са сключени договори за периода от февруари до края на ноември. Имало случаи на самоотлъчки. Когато работникът не се яви на работа два дни без основателна причина, той се уволнява, обясниха от "Устойчиви дейности и проекти". Към дружеството отработват и петте задължителни дни общественополезен труд лицата, които получават месечни социални помощи.
 


Сходни връзки

СОЦИАЛНО СЛАБИ КРЪШКАТ ОТ РАБОТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди