изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:04 EEST
СУМО: ДОБРИЧЛИЯ ЩЕ УЧАСТВА НА ЕВРОПЕЙСКОТО В РИЗА    
СпортДобричлията Стилиян Георгиев се прибра в България, за да се подготви за участие в Европейското първенство по сумо, съобщиха от родната ни федерация. Близо 12 национали се събират, за да тренират на базата на Национална спортна академия в столицата.

Техните занимания ще бъдат насочени за предстоящия шампионат на Стария континент, който стартира в началото на септември в германския град Риза.

"Стилиян ще продължи да се състезава в категория до 85 кг. На него ще разчитаме за отличие в тази категория, а подреждането му да донесе ценни точки за отборното класиране на националния ни тим. Хубавото е, че той преодоля контузия на коляното, която получи в един от последните турнири в Америка" - заявиха от Българската федерация по сумо.

От там ни информираха още, че българските сумисти са се представили отлично на проведения в Полша международен турнир. В конкуренцията на 12 държави нашите взеха 6 медала. Петър Стоянов спечели златото в категориите + 115 кг. и абсолютна. Той бе лично награден от полския министър на спорта. Топ-сумистът ни Петър Стоянов записа победа срещу двукратния световен и петкратен европейски шампион Робърт Пачков /Пол/. За класирането си Стоянов заработи 5000 долара. Златен медал извоюва и Димитър Димитров в категория до 85 кг. НДТ

 


Сходни връзки

СУМО: ДОБРИЧЛИЯ ЩЕ УЧАСТВА НА ЕВРОПЕЙСКОТО В РИЗА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди