изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:27 EEST
ПРИЗЬОРИТЕ ЩЕ ВЗЕМАТ 1500 ЛЕВА В "БАШ" КАТЕГОРИЯТА НА БОРБИТЕ В КАРАПЕЛИТ    
Спорт

Традиционното състезание се провежда под егидата на земеделския министър Нихат Кабил

 



Тазгодишните народни и мазни борби в добричкото село Карапелит ще се проведат на 19 август под егидата на земеделският министър Нихат Кабил. В надпреварата ще се включат изтъкнати борци от цялата страна, които ще се борят за награден фонд от 5070 лева. Състезанието е за всички възрастови групи, като най-големи ще бъдат премиите в "баш" категорията за борци над 95 кг. Там победителят ще получи 700 лева, а неговите подгласници ще вземат съответно по 500 и 300 лева. За призьорите са предвидени и медали, а най-техничният състезател ще бъде награден с купа. В тазгодишното издание могат да се включат и жени, които ще излъчат победителките в три категории -  до 50, 60 и над 60 кг. Наградният фонд в мазните борби е 500 лева. Тук ще участват тези състезатели, които имат късмет. За организирането на традиционните народни и мазни борби са похарчени близо 10 хил. лева, съобщиха от ДПС. От там допълниха, че Нихат Кабил ще присъства на спортния форум и лично ще награди най-добрите.

Основен спомоществувател на събитията е местната фирма "Клас", която миналата година осигури 5 тона олио за пехливаните. За настроението на присъстващите ще се грижат певците Мустафа Чаушев и неговата дъщеря Ажда.

НДТ

 


Сходни връзки

ПРИЗЬОРИТЕ ЩЕ ВЗЕМАТ 1500 ЛЕВА В "БАШ" КАТЕГОРИЯТА НА БОРБИТЕ В КАРАПЕЛИТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди