изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:42 EEST
Правителството на тройната коалиция се провали    
Парламент

Дясната опозиция обяви, че правителството на тройната коалиция се е провалило в първия си приоритет – интеграцията в ЕС и борбата с корупцията. В сряда парламентарните групи излязоха с декларации по повод първата година от управлението на БСП, НДСВ и ДПС.



“Европейската интеграция зацикли. Докладът на Европейската комисия (ЕК) бе особено критичен. Днес изоставащата доскоро Румъния настигна и изпревари България”, посочиха от ОДС. Според тях водената от тройната коалиция политика ще доведе до налагане на предпазни клаузи, които са унизителни за България.

Управляващите обаче очакват, че оценката в есенния доклад на ЕК ще бъде висока и България ще влезе в ЕС на 1 януари 2007 г. без предпазни клаузи.

По този повод зам.-председателят на Демократи за силна България Веселин Методиев заяви, че с това правителство България може да влезе в ЕС, но като слаба, бедна и неподготвена държава, тоест, по силата на политическото подаяние.

Методиев изтъкна, че в името на Европа е била извършена конституционна реформа, която обаче е била определена като провал както от българската опозиция, така и от европейските партньори.

Вие сте управлението на голямата коалиционна сделка, вие сте правителството на политическата наглост, каза Методиев.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев опонира, че оценките на опозицията са безпринципни, защото не почиват на факти. Никакъв друг на формат на коалиция не би могъл да приеме 120 от общо 210 закона, свързани с евроинтеграцията. Това е възможната коалиция, с която може да бъде наваксано 15-годишното изоставане, изтъкна Цонев.

Председателят на парламентарната група на левицата Михаил Миков настоя отговорността за формирането на тройната коалиция да не бъде приписвана на президента Първанов, тъй като тя е резултат от вота на българите.

ОДС изтъкнаха още, че БСП, НДСВ и ДПС използваха създаването на тройната коалиция като удобно извинение за неизпълнение на предизборните си обещания. “БСП обещаваше незабавно 20-процентово увеличение на заплатите и чувствително увеличение на пенсиите – вместо това днес има несигурност и бедност.”

“И все пак има оптимизъм и той идва от наложилата се традиция от най-новата ни история никое правителство, водено от лидер на БСП да не завърши мандата си”, заявиха ОДС.

И според ДСБ икономическата политика на кабинета е увеличила бедността и е задушила икономическия растеж, а отказът от реформи, прекомерното отнемане на доходи, е ощетило всяко семейство с по 450 лева и е отнесло огромен финансов ресурс от бизнеса. Правителството се споразумя зад гърба на парламента, извън закона, за огромен бюджетен излишък и с това блокира икономическия растеж и направи българския парламентаризъм жалък, заяви Веселин Методиев.

"Правителството с мандата на ДПС стана източник и закрилник на корупцията, сделката между Станишев, Сакскобургготски и Доган, покровителствана от Първанов, е моделът 8-5-3", каза заместник-председателят на ДСБ. По думите му подземният свят си е възвърнал самочувствието от времето на Беров и Виденов, а симулирането на активни действия "на ръба на закона" е довело до репресии и дори до убийства на невинни граждани.

Крайният ефект от т.нар. социална политика е реално обедняване и изхвърлянето на огромна част от най-нуждаещите се от социално подпомагане и то във време, когато финансовите възможности на държавата предполагат много по-активна социална дейност, каза Методиев. 

 


Сходни връзки

Правителството на тройната коалиция се провали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди