изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:47 EEST
АЛБЕНА ВЗЕ ЛЕТИЩЕТО КРАЙ БАЛЧИК ЗА 5 ГОДИНИ    
НовиниКурортът Албена и Министерството на отбраната на Република България сключиха договор за съвместно ползване на летище Балчик.

Съвместно ще бъдат ползвани полосата за излитане и кацане, пътеки за рулиране, запасна полоса за излитане и кацане, както и сградата на бившия ТЕЧ и прилежащата му територия, съобщават от пресслужбата на комплекса.

Срокът на контракта е пет години и влиза в сила от момента на неговото подписване.

“Албена” АД получи право да ползва имота като летателна площадка за извършване на нетърговски вътрешни полети от и на територията на страната с въздухоплавателни средства с максимално излетно тегло до 5 700 кг по смисъла на чл.43, ал.7 от Закона за гражданското въздухоплаване. Правото за осъществяване на летателна дейност с въздухоплавателни средства по смисъла на договора се придобива сред получаване на Удостоверение за експлоатационна годност на летателна площадка - Балчик. “Албена”АД изпълни условията и получи от Главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация” към Министерството на транспорта Удостоверение за експлоатационна годност на летателна площадка Балчик № 11/04.08.2006 г.

         Министерството на отбраната и “Албена” АД са договорили абсолютния приоритет на дейностите на МО при съвместното ползване на частта от имота и съоръженията.

Като престация за съвместното ползване, “Албена”АД ще извърши за своя сметка ремонт, подобрения и текуща поддръжка на имота.

         В договора са регламентирани правата и задълженията на двете страни, а в раздел шести са включени специалните мерки за сигурност, които са записани в специална инструкция и следва да бъдат изпълнявани от служителите на курорта. Контролът по изпълнение на специалните мерки за сигурност е възложен на различни представители и институции на МО.

"Албена" вече притежава собствени летища в Елин Пелин и Приморско. Предстои да бъде изградена и писта за граждански полети в местността "Чалтика" до Кранево. До момента курортът е собственик на един самолет марка"Сириус".

 

          

 

 

 

 


Сходни връзки

АЛБЕНА ВЗЕ ЛЕТИЩЕТО КРАЙ БАЛЧИК ЗА 5 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди