изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:19 EEST
ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ ОТКРИВАТ ЦЕНТЪРА ЗА ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ    
ОбществоВ момента се извършва ремонт на Центъра за лица с увреждания в Добрич, съобщи за НДТ началникът на отдел "Здравеопазване и социална политика" Иванка Шопова.

Решение за разкриване на такъв център бе взето на сесия на Общинския съвет в началото на годината. Той ще бъде разположен в сградата на бившата 30 ЦДГ, която е неизползваема от 4-5 години. Ремонтните дейности са на стойност 70-80 000 лева. Извършва се преграждане на стени, възстановяване на ВиК и елинсталациите, подмяна на подовите настилки, боядисване на помещенията и измазване на сградата отвън. Очаква се центърът да отвори врати през септември.
Социалното заведение ще обслужва хора с умствени и физически увреждания. Градът ни има нужда от такъв център - за лицата, които навършат 18 години и излязат от Дневния център със специални нужди, обясни Иванка Шопова. Капацитетът на новата структура е 40 души. С тях ще работят рехабилитатор, психолог, арттерапевт и трудотерапевт. 
Центърът за лица с увреждания ще бъде разположен на първия етаж в сградата на бившата детска градина. На втория ще бъде преместен Центърът за рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/, който обслужва добричлии със зрителни увреждания. ЦСРИ в момента се намира в детска ясла №4. След пребазирането му в сградата ще бъде изграден голям физкултурен салон и ще се разширят спалните на Дневния център за деца със специални нужди. НДТ

 


Сходни връзки

ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ ОТКРИВАТ ЦЕНТЪРА ЗА ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди