изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:08 EET
Дер Щандарт: Волен Сидеров: Имате изкривена представа за нас?    
НовиниСофия. Лидерът на крайно дясната националистическа партия “Атака” Волен Сидеров, която спечели 8% на парламентарните избори в България изрази желание да изключи партията на българските турци от властта, пише в увода на днешния си материал австрийският в. “Дер Щандарт”, който публикува интервю с българския политик.


В разговора си с Аделхайд Вьолф лидерът на парламентарно представената “Атака” споделя, че България е била принудена да даде много повече в предприсдъединителния процес, отколкото ще получи след 2007 г., когато ще стане част от ЕС. В подкрепа на тезата си Сидеров изтъква размера на субсидиите за България, които ще бъдат с 25% по-малко от тези на 10-те страни от Източна Европа, присъединили се през 2004 г. към общността. Според Волен Сидеров България ще загуби допълнително много финансови средства и от затварянето на 4 блока от АЕЦ Белене, която до този момент е снабдявала по-голямата част от балканските страни с енергия. Попитан дали в такъв случай няма да е по-добре за България да не се присъедини към ЕС, Сидеров отговаря, че най-добре би било страната му да се присъедини с все още неизлязла от строя АЕЦ. “Знам, че в Австрия има много силно лоби против атомната енергетика. Може би съществува известна завист, че Австрия не разполага с нито една АЕЦ, а България има такава, и то съвсем безопасна”, коментира Сидеров пред австрийския ежедневник. За връзките му с Австрийската народна партия и за евентуалното коалиране на Атака с нея в Европарламента, Сидеров смята, че водената от него политическа сила и австрийските му колеги споделят общи възгледи по повод присъединяването на Турция към ЕС, а също така и по отношение на неконтролируемия процес на имиграцията на стария континент. Волен Сидеров смята още, че младите българи трябва да останат в страната си, а не да работят за чужди фирми и икономики.
На въпрос каква е политическата му цел в България, председателят на Атака отговаря, че основните му намерения са да отстрани от власт ДПС, действията на която са изградени като при мафията. “Стига се до дискриминация на българското население в райони с смесен етнически състав. Българите, които не говорят турски и не се отдават на исляма, не получават възможност за работа или биват уволнявани”, констатира Сидеров. По повод на проблемите с циганите от софийския квартал “Факултета”, възникнали по думите на журналиста след парламентарните избори и влизането на националистите в парламента, Сидеров отговаря, че няма представа с кои личности или организации са разговаряли от “Дер Щандарт”, но проблемите съществуват много преди партията да се появи на политическата сцена. “Проблемите с престъпността сред циганското население съществуват 10 години преди Атака да бъде учредена. Ние сме против колективната безотговорност. Ако в Австрия се стигне дотам, жителите на цял квартал да не си плащат тока, не би отишъл и един австрийски журналист, за да защитава жителите на този квартал. Но в България отивате с охота във Факултета и се оставяте да бъдете лъгани. Много често предлагам на представители на чуждите страни в България следната идея: Вземете 100 000 български цигани и се опитайте да ги интегрирате в австрийското общество”, отбелязва по-нататък в коментара си Сидеров.
В края на интервюто на въпрос дали се чувства политически преследван, лидерът на Атака отговаря, че срещу него са били отправяни заплахи, а също така разполага с данни, според които Министърът на вътрешните работи е наредил на представители на службите за сигурност да го следят и подслушват. “Изложени сме на подобен натиск, тъй като успяхме да объркаме плановете на политическата олигархия”, казва в заключение Сидеров. http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Дер Щандарт: Волен Сидеров: Имате изкривена представа за нас? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди