изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:43 EEST
ГОРЯТ СУХИ ТРЕВИ - ЗАРАДИ НЕМАРЛИВОСТ НА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТТА    
Ред и сигурностДиректорът на областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Димчо Смеонов заяви, че най-често пожарите в сухите треви възникват заради хвърлени незагасени фасове

За последните три дни на отминалата седмица пожарникарите в областта са излизали общо 41 пъти, за да гасят различни пожари, съобщи за НДТ комисар Димчо Симеонов. "Основно пожарите са от запалвания на сухи треви, както в областта, така и между блокове в града" - каза той. Най-честата причина за възникването на запалванията е хвърлянето на незагасени цигари. Огнеборците са гасили сухи треви между блокове 58 и 60 в кв. "Строител" в града, както и до бл. 73 в същия квартал. Суха трева е горяла до бл. 2 в "Балик". През двата почивни дни пожари са възникнали на сметището в Богдан и сметището в Генерал Тошево. Сухи треви в събота са горели и на нос Калиакра, като причината и тук е незагасена цигара или открит огън.
Пожар заради детска игра с огън е възникнал в събота в село Карапелит, по време на провелите се традиционни народни мазни борби. Благодарение на бързата намеса на огнеборците се е разминало без последствия.
Не е бил такъв случая обаче в Тервел. На 18 август в 23.15 часа в пожарната служба в Тервел е постъпил сигнал за пожар в частен дом в село Честименско. На дома са нанесени значителни материални щети - изгорели са покривът, кухня, сервизни помещения и стопански постройки. Причините за пожара се изясняват, като се работи в условията на полицейско дознание.
В съботната утрин, в 8.15 ч. е получено съобщение за пожар в дискотека в Балчик, намираща се в района на Двореца. От пожара в заведението има изгорели 2 квадрата дървен под. Причините за пожара се изясняват, като има съмнения за опит за палеж. По случая се работи в условията на полицейско производство.
 


Сходни връзки

ГОРЯТ СУХИ ТРЕВИ - ЗАРАДИ НЕМАРЛИВОСТ НА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди