изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:47 EEST
ОСИГУРИХА 2 ДИВИ ПРАСЕТА ЗА СЪБОРА НА ЛОВНОТО КУЧЕ В ХИТОВО    
Новини

Ловната дружинка в Хитово е осигурила две диви прасета за 12-ия  национален събор на ловното куче, който ще се проведе край местното село, съобщи председателят на ЛРС-Добрич Илия Михайлов.



Той обяви, че приходите от символичния вход от 1 лев ще отидат за ремонта на хижата на тамошните авджии. Припомняме, че тази година съборът на ловното куче ще се състои на 26 август и по традиция ще включва състезания за кучета, работещи по диви свине. Миналата година на събора се стекоха близо 700 души от цялата страна, а в състезанията участваха 50 кучета. Очакванията са тази седмица в проявата да се включат толкова четириноги, колкото и през 2005 година. В събота записванията за участие в надпреварата ще започнат в 9 часа, а час по-късно ще бъде дадено началото и за първите изпитания на кучетата. Най-добрите ще получат грамоти и предметни награди /специализирани храни/. За стопаните са предвидени ловни аксесоари.

Илия Михайлов съобщи, че на 23 септември в местността Дъбовете ще се проведе Вторият събор на Ловно-рибарското сдружение, на което ще присъстват представители на всички ловни дружинки. Програмата ще включва и състезание, в което участниците ще премерят точни си мерник със стрелба с ловна пушка.

НДТ

 


Сходни връзки

ОСИГУРИХА 2 ДИВИ ПРАСЕТА ЗА СЪБОРА НА ЛОВНОТО КУЧЕ В ХИТОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди