изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:28 EEST
ЕКОИНСПЕКТОРИ ОТКРИХА 25 МЪРТВИ ЩЪРКЕЛИ    
Екология25 мъртви щъркели са били открити на територията на община Каварна от експерти на РИОСВ-Варна, съобщават от пресслужбата на инспекцията. 22 от птиците са намерени в землището на с. Селце, а други 3 - в землището на с. Могилище.

Сигналът е постъпил в РИОСВ-Варна в 11,00 часа вчера.
При извършената проверка се установило, че труповете на птиците се намират под далекопроводи с високо напрежение. По телата на щъркелите има ясни следи  от изгаряния, вследствие на претърпян токов удар.
От началото на август започна есенната миграция на птиците и сигналите за щъркели в безпомощно състояние са зачестили в екоинспекцията. Само от началото на тази седмица на зеления телефон на РИОСВ-Варна са постъпили 3 сигнала за бедстващи щъркели. След разпореждане на експерти от инспекцията, птиците са настанени в Зоокът-Варна, където ще останат за отглеждане, докато състоянието им позволи  да бъдат върнати в природата. От РИОСВ-Варна припомнят, че щъркелите попадат в Приложението на Закона за биологичното разнообразие като защитен вид на територията на цялата страна. Всеки, който намери щъркели в безпомощно състояние или мъртви, е длъжен да информира регионалните органи на МОСВ или Националното управление на горите в срок до 3 дни.
 


Сходни връзки

ЕКОИНСПЕКТОРИ ОТКРИХА 25 МЪРТВИ ЩЪРКЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди